|
TAIB Yatırım, PDF Kurumsal Finansman Danışmanlık Hizmetlerinin tüm hisselerini satın aldı. |
|
Çar, 30 Nisan 2008 |
TAIB Yatırım, PDF Kurumsal Finansman Danışmanlık Hizmetlerinin tüm hisselerini satın aldı.
TAIB Yatırımbank Bank A.Ş'nin (TYB) yaptığı yazılı açıklamada, banka iştiraki TAIB Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin, PDF Kurumsal Finansman Danışmanlık Hizmetleri A.Ş'nin tüm hisselerini kurucu ortak ve hissedarlarından nakit ve hisse karşılığında satın aldığı kaydedildi. Açıklamada, satın alma sonrasında TAIB Yatırımın ismini TAIB-PDF Yatırım Menkul Değerler A.Ş. olarak değiştireceği ve finans sektörünün katma değerli alanlarında hızlı büyümesine devam edeceği belirtildi.
PDF'nin kurucu ortaklarından olan Sinan Özman'ın, hisse satışı sonrasında TAİB Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin Genel Müdürü olurken, Ediz Urhan ve Levent Bosut'un Yönetici Direktör görevlerini üstlenecekleri aktarıldı.
TAIB Bank Türkiye Yöneticisi Sanjeev Kathpalia, satın almanın, Türkiye için öngördükleri önemli hedefler ve yüksek büyüme planları için önemli bir adım olduğunu, satın alma ile TAIB'in, yatırım bankacılığı alanında lider oyuncu olarak konumlandığını bildirdi. Çoğunluk hissesi Dubai Financial Group'a ait olan Bahreyn merkezli TAIB Bank'ın Türkiye'deki iştiraki TYB, 1987 yılında faaliyete başladı.
|