|
Avustralya'lı şirketler Türkiye'deki yatırım ortamını inceliyor |
|
Sal, 22 Temmuz 2008 |
|
Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Peter Doyle, ülkesinden birçok şirketin Türkiye'deki yatırım ortamını incelediğini açıkladı. Ülkesinin Türkiye'ye çok uzak olarak bilindiğini ancak bunun problem olmadığını vurgulayan Doyle, iki ülke arasında birçok alanda işbirliği yapılabileceğini söyledi.
Avustralya'nın 910 milyar dolar gayri safi milli hasılaya sahip, 17 yıldır sürekli büyüme gösteren bir ekonomisinin olduğunu belirten Doyle, ülkelerine geçen yıl 1.6 trilyon dolar yabancı sermaye çektiklerini anlattı.
Doyle, Türkiye'ye kömür, alüminyum, altın, kurşun sattıklarını buna karşılık meyve, ulaşım araçları, motorlu yolcu araçları ve konserve ithal ettiklerini söyledi.
Her iki ülkenin de çevresindeki ülkelerle iyi bir ticari bağlantı yaptığı için birbirini göremediğini dile getiren Doyle, "Avustralyalı birçok şirket Türkiye'deki yatırım ortamını inceliyor. Türkiye'nin ulaşım ve alternatif enerjisini inceliyorlar" dedi.
|