3. Havalimanı Müselles - Çatalca Demir Yolu için ÇED Süreci Başlatıldı

3. Havalimanı Müselles - Çatalca Demir Yolu için ÇED Süreci Başlatıldı

Dergi: 1448       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 06/08/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


3. Havalimanı Müselles - Çatalca Demir Yolu için ÇED Süreci Başlatıldı


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan “3. Havalimanı Müselles (üç makastan oluşan hat tertibatı)-Çatalca Demir Yolu” için hazırlanan proje tanıtım dosyası İstanbul Valiliğine sunuldu. Projenin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci resmen başlatıldı.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre Arnavutköy ve Eyüp ilçeleri içerisinde yer alan Akpınar, İhsaniye, Odayeri, Baklalı, Zafer, Karaburun sınırı içerisinde inşa edilen 3. Havalimanı'na ulaşımı sağlamak için Çatalca ve Arnavutköy ilçeleri arasında demir yolu hattı inşa edilmesi planlanıyor.
 
Proje bedeli 2 milyar 627 milyon 600 bin TL olarak açıklandı. 3. Havalimanı Çatalca Demir Yolu Projesi yaklaşık 26 km uzunluğunda olacak. 3. Havalimanı Müselles-Çatalca Demir Yolu Projesi'nin, 200 milyon yolcu kapasiteli 3. Havalimanı'nın ulaşım aksında önemli bir konumda yer alacak ve yeni havalimanına ulaşıma önemli katkı sağlayacak. Projenin arazi hazırlık ve inşaat çalışmalarının yaklaşık 2 yıl sürmesi öngörülüyor.

3. Havaalanı- Halkalı Demir Yolu Projesi ile bağlantı yaparak Arnavutköy Fatih mahallesinden başlayacak yeni tren hattı, Kanal İstanbul'u asma köprü ile geçerek Ispartakule – Çerkezköy Demir Yolu Projesi ile bağlantı yapacak ve Çatalca Ferhatpaşa mahallesinde son bulacak. Yeni hatta istasyon bulunmuyor.

Güzergah boyunca; toplam uzunluğu 7 bin 765 metre olan 4 adet tünel, 100 metrelik 1 adet viyadük, bin 105 metrelik 1 adet asma köprü, 20 adet menfez, 11 adet alt geçit, 2 adet üst geçit yer alacak. Proje kapsamında tren hattı, Kanal İstanbul'u toplam uzunluğu bin 105 metre olan asma köprü ile geçecek.



3. Havalimanı Müselles - Çatalca Demir Yolu için  ÇED Süreci Başlatıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı