6. Uluslararası Aluminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı başladı

6. Uluslararası Aluminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı başladı

Dergi: 1456       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 11/10/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


6. Uluslararası Aluminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı başladı


2019 yılının en büyük metalurji buluşmalarından olan ALUEXPO 2019 ihtisas fuarı yine tüm alüminyum sektörünü bir araya getirdı. Bu yıl 80 yeni katılımcıyı bünyesine katan ALUEXPO, 35 ülkeden 397 katılımcı ile kendi rekorunu kırıyor. 216 yabancı, 400’e yakın katılımcısı ile en son gerçekleştirilen 2017 fuarına göre yabancı katılımcı sayısında %38, toplam katılımcı sayısında %24 artış ile büyümesine devam ediyor.

Türk Alüminyum Sanayi’nin üretici firmalarının, ürünlerine pazar bulacağı ve üretim sürecinde kullanacağı malzeme, makina, ekipman ve teknolojiyi seçeceği bir iş platformu oluşturmayı amaçlayan ALUEXPO Fuarı, Türkiye ve Avrasya Bölgesi olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen alüminyum sektörü ilgililerinin bir kez daha buluşma noktası olmayı hedefliyor.

Fuar alüminyum sektörünü tanıtmak açısından önemli bir platform hazırlayacak…
Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD) ve TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası tarafından desteklenen, alüminyum sektöründe üst düzeyde kaliteyi arayan firmaların Türkiye’deki tek buluşma adresi olan ALUEXPO 2019, katılımcılarına yeni pazarlar, yeni müşteriler kazandırmak, uluslararası ilişkilerini geliştirmek, ürünlerini Türkiye’nin yanı sıra komşu coğrafyadaki hedef kitlelere tanıtmak, mevcut satışlarını ve iş bağlantılarını koruyup güçlendirmek, rekabet şartları oluşturmak ve Türk pazarına yatırım yapmak isteyen uluslararası firmalara alüminyum sektörünü tanıtmak açısından yine çok önemli bir platform hazırlayacak.

“ALUEXPO 2019 çok önemli bir platform haline geldi.“
9. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı ve Assan Alüminyum Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Göksal GÜNGÖR, fuarda eşzamanlı olarak gerçekleştirilen sempozyum hakkında şu bilgileri verdi:

“Alüminyum Sempozyumu, 25 yıl önce, alüminyum endüstrisi ile akademiyi bir araya getirme, uluslararası sempozyumlara ve bilimsel çalışmalara yeni bir bölgesel güç katma hedefiyle yola çıktı. Aradan geçen zaman içinde sempozyum, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sunulduğu, alüminyumla ilgili dünyadaki trendlerin paylaşıldığı çok önemli bir platform haline geldi. Büyük bir özveri ve gayretle yapılan çalışmalar sonucu sempozyumumuzun, her geçen yıl etkinliğinin ve kapsayıcılığının daha da artıyor olması ve bu sene itibarı ile de uluslararası bir kimliğe sahip olması da ayrıca mutluluk verici”.

TALSAD ve Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar konuşmasında,  “Fuar ve sempozyum sırasında Türkiye alüminyum sektörünün son yıllarda kat ettiği büyük aşamaya hep birlikte tanık olacağımıza inanıyorum. Türkiye Alüminyum sektörü özellikle son onbeş yılda hem yurt içinde hem de yurt dışında, çok büyük bir gelişim kaydetti. Şirketlerimiz, yatırımlarımız büyüdü ve Türkiye içinde bulunduğumuz coğrafya başta olmak üzere tüm dünya için önemli bir mamül ve yarı mamül üretim üssü haline geldi. Türkiye yaklaşık 1.8 Milyon ton alüminyum ve alüminyum ürünleri ithalatı ve yaklaşık 1 milyon ton mamül ve yarı mamül ihracatı ile dünya alüminyum piyasasının küresel bir oyuncusudur.” diye belirtti.
“Bugün yurtdışı ile entegre olmuş, küresel pazarla birleşmiş, bütünleşmiş bir alüminyum sektörümüz var.”
Ticaret Bakanı Yardımcısı Tuna Turagay ise, “Alüminyum sektöründe dış ticaretimiz, ihracatımız sürekli artıyor. İhracatımız 1 milyar dolar seviyesinden bugün 3 milyar dolara ulaştı. Bugün yurtdışı ile entegre olmuş, küresel pazarla birleşmiş, bütünleşmiş bir alüminyum sektörümüz var. Alüminyumun kişi başı kullanım rakamları, Türkiye’de 12 kg. Bu rakam ABD’de 28, Almanya’da ise 45 kg civarında. Bunu daha da geliştirmeliyiz. Alüminyum geleceğimiz, gelecek hedeflerimiz açısından da çok önemli bir sektör. Hafif, yüzde yüz dönüştürülebilir ve çevreye duyarlı bir ürün. Başta otomotiv olmak üzere sürdürülebilirlik politikaları kapsamında, karbon salınımının azaltılmasında alüminyum çok büyük bir rol oynayacak. Bu fırsat, pazarımızı genişletecek çok büyük bir kaynak.” açıklamasında bulundu.

Alüminyum sektörünün uzmanları 9. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu’nda buluştu…
ALUEXPO 2019 Fuarı ile eş zaman ve mekanda, TALSAD, TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi METEM ve TÜBİTAK MAM işbirliği ile 9. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu gerçekleştiriliyor. Sempozyumda sektörün önde gelen isimleri, uzmanlar ve akademisyenler alüminyum sektörü ile ilgili teknolojik gelişmeleri tanıtıyor ve sektörde karşılaşılan problemlerin çözümü konusunda dinleyicilerle bilgi ve görüş paylaşımında bulunmak için etkin bir ortam yaratıyorlar. Sempozyum, sektörü ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda irdelemeyi, yeni gelişmeler hakkında bilgilenmeyi ve Türkiye’nin alüminyum dünyasındaki yeri ve geleceğine projeksiyon oluşturuyor.

9. Uluslararası Alüminyum sempozyumu, AA Dünya Aluminium Birliği EA-Avrupa Alüminyum Birliği, GLAFRI Global Alüminyum Folyo Üreticileri Birliği ve Aluminium International’ın destekleriyle uluslararası katılım ve içerikle programlanıyor. Avrupa Alüminyum Birliği Direktörü ve GDA Alman Alüminyum Birliği Genel Müdürü de konuşmaları ile sempozyumda bulunuyor.



6. Uluslararası Aluminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı başladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı