9. Eurasia Rail 2021 Fuarı Konya'da Düzenlenecek

9. Eurasia Rail 2021 Fuarı Konya'da Düzenlenecek

Dergi: 1456       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 08/10/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


9. Eurasia Rail 2021 Fuarı Konya'da Düzenlenecek

Dünyanın en büyük 3. demiryolu ve hafif raylı sistemler fuarı olan 'Uluslararası Demir Yolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın 9'uncusu, Konya'da düzenenecek.


Dünyanın en büyük 3. demir yolu ve hafif raylı sistemler fuarı olan “Eurasia Rail (Demir Yolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı)”in 9’uncusunun 03-05 Mart 2021 tarihleri arasında Konya’da yapılmasına dair TCDD ve Konya Büyükşehir Belediyesi arasında 02 Ekim 2019 Çarşamba günü protokol imzalandı.
Protokol töreninde konuşan TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun “Eriştiğimiz imkân ve kabiliyetleri diğer ülkelerle paylaştığımız, demir yolu ve sanayileşme yolunda kat ettiğimiz mesafeyi yansıtabileceğimiz en etkin platformlardan birisi uluslararası fuarlardır. Bu amaçla Teşekkülümüzün destekleriyle kurulan Eurasia Rail Fuarı’nın birincisi 2011 yılında Ankara’da diğerleri İstanbul’da ve son olarak da 2019 yılında İzmir’de düzenlenmiştir. Dünyada hızla gelişen demir yolu endüstrisinde meydana gelen teknolojileri takip etmemiz için fırsat olarak gördüğümüz bu Fuar, TCDD olarak eriştiğimiz imkân ve kabiliyetleri diğer ülkelerle paylaşma ve işbirliğine kapı aralamaktadır.” diye ifade etti.

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, konusunda dünyanın üçüncü büyük fuarı olma özelliği taşıyan ve Türkiye’nin demir yolu sektörünün gelişmesine katkı sağlayan Eurosia Rail Fuarının 9.’sunun 2021 yılında Konya’da gerçekleştirecek olmanın kendileri için önemli olduğunun kaydetti. Uygun, “Demir yolları olarak yeni vizyonumuz ve misyonumuzla Konya’ya yatırım yapmaya ve yeni eserler kazandırmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenen fuar alanlarına, demir yolu bağlantısı bulunmadığından araç üreticisi kuruluşların ürettikleri demir yolu araçları sergilenememişti. Katılımcıların en büyük arzusu da ürünlerini demir yoluyla taşımak istemeleridir. Bu noktada Konya bizim için daha da önem arz etmektedir. Konya fuar alanı Kayacık Lojistik Merkezine yaklaşık 5 km gibi yakın mesafededir. 2021 Eurasia Rail Fuarı için Teşekkülümüz ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle demir yolu araçları trenle lojistik merkeze, buradan da kara yoluyla fuar alanına getirilecek, Teşekkülümüz tarafından döşenecek demir yolu üzerinde sergilenebilecek. Eurasia Rail Fuarı’nın dokuzuncusunun Konya’da gerçekleştirilmesi için Teşekkülümüz ve Konya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak protokolün hayırlı olmasını diliyor, katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi. Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın son dönemde ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, imzaladıkları protokolle 2021 yılının Mart ayında çok önemli bir organizasyona daha imza atacaklarını söyledi. Konya’nın geçmişten beri demir yolu sektörüyle iç içe bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Altay, “Anadolu’da ilk tramvayı kullanan şehir Konya. Şu anda çok büyük demir yolu yatırımları gerçekleştiriliyor. Konya Metrosu’nun ihalesi gerçekleştirilmiş olacak ve Konya, metrosu olan şehirler sıralamasına katılmış olacak. Sayın Genel Müdürümüzün katkılarıyla Konya banliyösüyle ilgili de bu ay içerisinde bir imza atmayı planlıyoruz. Yine Konya’mız yüksek hızlı treni ilk kullanan şehirlerden birisi. Konyalılar treni ve demir yolunu çok sevdi. Şu anda İstanbul’a da demir yoluyla seyahat ediyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, TCDD Genel Müdürümüze şükranlarımızı sunuyoruz. Konya, ayrıca bir fuar şehri. Umuyorum ki tüm ziyaretçiler için çok güzel bir fuar olacak. Fuar merkezimizin tren yolu hattıyla bağlantılı olması bundan sonra gerçekleşecek fuarlar için önemli bir avantaj sağlayacak. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu fuarın en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu. Konuşmaların ardından TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, fuarın Konya’da düzenlemesiyle ilgili protokolü imzaladı.



9. Eurasia Rail 2021 Fuarı Konya'da Düzenlenecek




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı