Amazon, İrlanda’da GES ve RES Kuruyor

Amazon, İrlanda’da GES ve RES Kuruyor

Dergi: 1449       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 21/08/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Amazon, İrlanda’da GES ve RES Kuruyor

Amazon iki yeni yenilenebilir enerji projesini açıkladı. Şirket, Virginia’da bir güneş enerjisi ve Cork’da bir rüzgar enerjisi çiftliği kuracağını duyurdu.

 

Amazon, küresel operasyonlarını yürütmek için ihtiyaç duyduğu enerjinin tamamını yenilenebilir enerjiden karşılamayı planlıyor. Şirketin bu hedefine ulaşması için 168 MWh’lık elektrik enerjisi üretmesi gerekiyor.   

Şirketten yapılan bir açıklamaya göre, 2020’de Amazon 45 MW’lık yenilenebilir enerji santrali kapasitesine ulaşacak. Üretilen elektrik ise şirketin veri merkezlerinin ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak.

Şirketin Sürdürülebilirlik Direktörü Kara Hurst yaptığı açıklamada, “Yenilenebilir enerji yapılan yatırımlar karbon ayakizinin azaltılması sağlamada ve iklim değişikliği ile mücadelede büyük bir katkı sağlamaktadır. Bu projelere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Yapacağımız yatırımlar için sabırsızlanıyoruz.” diye belirtti.

Seatle merkezli şirketin yeni rüzgar ve güneş enerjisi santralleri 65. ve 66. yenilenebilir enerji yatırımları oldu. Bu yatırımların 51 tanesini güneş enerjisi santralleri oluşturuyor. Amazon’un ABD’de 32, AB’de 12 ve Hindistan’da 7 adet güneş enerjisi santrali bulunuyor.



Amazon, İrlanda’da GES ve RES Kuruyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı