BVN 2021 vizyonunu ‘Üretimde Genişleme’ olarak belirledi

BVN 2021 vizyonunu ‘Üretimde Genişleme’ olarak belirledi

Dergi: 1534       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 14/04/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


BVN 2021 vizyonunu ‘Üretimde Genişleme’ olarak belirledi


BVN 2021 vizyonunu ‘Üretimde Genişleme’ olarak belirledi. BVN bu kapsamda, üretimde kapasite ve verimliliği artırmak için çeşitli makine ve teknoloji yatırımlarının yanı sıra Yalın Üretim felsefesi uygulamalarını da süreçlerine entegre etti. Projenin ilk aşamasını tamamlayan BVN, günlük adet sayılarında yüzde 40’lık bir artış elde etti.

BVN

Sürekli iyileştirme, üretim kayıplarını önleme, maliyeti azaltırken kaliteyi yükseltme hedefi ile başlanan süreç hakkında bilgi veren BVN Planlama Müdürü Kemal Muratoğlu, “Projenin ilk etabını 6 ayda tamamladık, öncelik montaj bantlarının verimliliğinin artırılmasıydı. Bunun için zaman etütleri yapıldı, buna göre hat dengeleme çalışmaları yaptık. Bu çalışmalar ile akış iyileştirmeleri sağlandı. Hatta yapılan revizyonlar ile verimlilik artırdık. İç lojistikte kanban sistemini devreye sokarak malzeme bekleme kaynaklı hat duruşlarını azalttık, hızlı model değişimi SMED’i destekleyen faaliyetler sağladık. Geniş ürün gamına sahip olduğumuz için hatta kayıp yaşamadan farklı bir modele geçebilmek bize hem zaman hem de maliyet açısında avantaj sağladı. Aynı hatta ikinci aşama olan görsel yönetim ve anlık üretim takibini sağlayan andon sistemleriyle takip ve raporlama sisteminin altyapısı oluşturuldu, kurulum için gerekli düzenlemeler yapılıyor.” dedi.

BVN

Tüm fabrikada Overall Equipment Effectiveness (Genel Ekipman Etkinliği) ölçümleri yaparak hatların verimlilik testlerini gerçekleştirdiklerini belirten Muratoğlu, “Bu doğrultuda da verimlilik artırıcı aksiyonların belirlendiği Kaizen toplantıları yapıyoruz. Bu çalışmalar ile 8 ayda geldiğimiz noktada kademeli olarak hattın günlük üretim adetlerini yüzde 40 artırdık. Verimlilikte de yüzde 20 artış sağlayarak iş gücünde önemli bir tasarruf elde ettik. Yılsonuna kadar sürekli iyileştirmeler ile verimliliği yüzde 5, günlük üretim adedini de yüzde 20 daha artırmayı hedefliyoruz. Montaj hattından sonra Metal Enjeksiyon prosesinde de standart kaizenlere başladık. Bu iyileştirme faaliyetleri ile Metal Enjeksiyon OEE değerinde yüzde 23’lik artış sağlandı. Bu artış hammadde bekleme süresinin azaltılması, kalıp SMED çalışması, hurda oranlarının düşürülmesi ile elde edildi.” dedi.

BVN, projenin ikinci aşamasında sıfırdan iki hat kurgulayarak hacmi daha büyük olan ürünlerin kapasitesinde yüzde 100-150 arası artış hedefliyor. Tüm ölçümlerin ve hattın tasarlandığı sürecin önümüzdeki 6 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Mühendislerden oluşan Yalın üretim ekibini her geçen gün büyüten BVN, kendine özgü dinamikleri olan BVN Üretim Sistemi’nin tüm üretim tesisinde benimsenmesi için çalışıyor. 



BVN 2021 vizyonunu ‘Üretimde Genişleme’ olarak belirledi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı