Borusan Mannesmann’dan ABD’de 173 milyon dolarlık imza

Borusan Mannesmann’dan ABD’de 173 milyon dolarlık imza

Dergi: 1372       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 09/02/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Borusan Mannesmann’dan ABD’de 173 milyon dolarlık imza


Borusan Mannesmann, son yıllarda ABD’de gerçekleştirdiği önemli hat borusu tedarik projelerine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Şirket, Amerikan doğal gazını uluslararası pazarlara satış için Atlantik Okyanusu kıyısına ulaştıracak hattın 368 kilometre uzunluğundaki kısmının boru tedarik işini üstlendi.

Spiral kaynaklı boru teknolojisinde yaptığı hamlelerle hat borularında dünya pazarlarının güçlü ve aranan markası olan Borusan Mannesmann, ABD’de yeni ve önemli bir proje üstlendi. Yeni boru hattı ABD’nin Teksas eyaletindeki Permian doğalgaz yataklarından çıkan gazı Atlantik Okyanusu kıyısındaki Corpus Christi’ye ulaştırarak ABD gazının uluslararası pazarlara satılmasını amaçlıyor.

Borusan Mannesmann’ın üstleneceği kısmın uzunluğu 368 km olan projenin kontrat bedeli ise 173 milyon ABD doları mertebesinde gerçekleşecek. Hat için gerekli 42” çapındaki boruların tamamı dünyanın en ileri teknolojiye sahip spiral boru üretim tesislerinden biri olan Borusan Mannesmann Gemlik tesislerinde üretilecek. Boruların 2018 yılı içerisinde sevk edilmesi planlanıyor.

Borusan Mannesmann’ın başarılı performansı yeni projeyi getirdi!

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Borusan Mannesmann Genel Müdürü Zafer Atabey şunları söyledi:

“Borusan Mannesmann, başta boru hatları olmak üzere çelik boru sektörünün birçok alanında tüm dünyada bilinen ve aranan bir marka haline geldi. Halen, Türkiye’deki üreticiler arasında, Amerika’ya spiral kaynaklı hat borusu satışında tek kalifiye şirket Borusan Mannesmann’dır. ABD’de son 3 yılda prestijli ve yüksek tonajlı hat borusu işlerinde olağanüstü bir performans gösterdik ve takdir edilen bir marka olduk. Dünyada ilk defa, ABD’ye 445 km ve Meksika’ya 120 km olmak üzere deniz aşırı bir ülkeden her biri 24,5 metre boyunda hat borusu ihracatını ve sevkiyatını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Bu bakımdan, ABD ekonomisi için çok önemli olan ve hat güvenliği açısından uzmanlık ve güvenilirlik gerektiren böyle bir projeyi almış olmamız bizim için sürpriz değil. Yeni proje tonaj ve kontrat bedeli açısından şu ana kadar Borusan Mannesmann’ın aldığı en büyük projedir. Böyle bir projeyi üstlendiğimiz için mutlu ve gururluyuz. Çelik boruda Türkiye’nin uluslararası bir markası olarak bir kez daha ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.

Borusan, dünya ticaretinde gün geçtikçe artan ve ciddi boyutlara ulaşan korumacı önlem girişimlerine direnerek, dünyanın en prestijli projelerine katma değerli enerji boruları ihracatını devam ettirmekte ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Bu yoldaki çalışmalarına azimle ve kararlılıkla devam edecektir.”

 



Borusan Mannesmann’dan ABD’de 173 milyon dolarlık imza




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower