Büyükçekmece Sahili - TÜYAP teleferik hattı projesinin ihalesi yapıldı

Büyükçekmece Sahili - TÜYAP teleferik hattı projesinin ihalesi yapıldı

Dergi: 1378       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 20/03/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Büyükçekmece Sahili - TÜYAP teleferik hattı projesinin ihalesi yapıldı



İstanbul’un gündeminde olan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın teleferik projelerinden biri hayata geçiriliyor. Büyükçekmece Sahili ile TÜYAP arasında yapılacak teleferik hattı projesinin ihalesi yapıldı.

İstanbul'un trafiğine çözüm bulmak adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen 10 teleferik projesinden biri olan Büyükçekmece Sahili-TÜYAP teleferik hattı için düğmeye basıldı.

Metro İstanbul A.Ş tarafından 6 Mart 2018'de “Hizmet Alımı” ihalesi gerçekleştirildi. Tahmini bedeli 112 bin 500 lira olan ihaleye 3 teklif geldi. İhaleyi 80 bin lira teklif sunan Ankaralı firma Ser-Se Teleferik Lokantacılık Gıda İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı.

Firma ile 12 Mart 2018'de imzalar atıldı. Ser-Se Teleferik İstanbul'da daha önce Pierre Loti, Rumelihisarı, Boğaziçi ve Çamlıca teleferik projelerini çizmişti.

Büyükçekmece Sahil- TÜYAP teleferik hattı 2,5 kilometre 2 istasyondan oluşacak. Hat tamamlandığında Büyükçekmece ile Tüyap arası 8 dakikaya düşürülecek. İBB'ye ait teleferik projelerinden biri olan Büyükçekmece Sahili-TÜYAP hattı en son, görevinden istifa eden eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından 16 Nisan referandum çalışmaları sırasında Büyükçekmece halkına “müjde” olarak duyurulmuştu.

10 teleferik projesinden biri olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çamlıca’da yaptırdığı camiye yolcu taşıması planlanan 10 kilometrelik Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik projesi 2016 yılında İBB Meclisi tarafından iptal edilmişti. Planlanan diğer teleferik projeleri de şöyleydi: “Eyüp-Miniatürk, Miniatürk-Alibeyköy, Rumelihisarüstü-Aşiyan, Sultanbeyli-Karlıtepe, Kayışdağı, D-100-Aydos, Adalar-Lunapark, Kınalıada ve Büyükçekmece-TÜYAP.”



Büyükçekmece Sahili - TÜYAP teleferik hattı projesinin ihalesi yapıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower