Çayırhan B Termik Santrali için ÇED süreci başlatıldı

Çayırhan B Termik Santrali için ÇED süreci başlatıldı

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yatırım Projeleri

Dergi: 1372       Kategori: Yatırım Projeleri       Yayınlanma Tarihi: 09/02/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Çayırhan B Termik Santrali için ÇED süreci başlatıldı


Çayırhan Elektrik Üretim ve Madencilik A.Ş. tarafından yapımı planlanan; Çayırhan B Termik Santrali Projesi ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; Çayırhan-B Termik Santrali (800 MWe/820 MWm/1905 MWt) Teknoloji Değişikliği, Lavvar ve Düzenli Atık Depolama Tesisi Kapasite Artışı, Kömür Ocağı, Maden Depolama ve Yerüstü Tesisleri, Hazır Beton Santrali ve İlave Üniteler için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Raporu inceleyerek, formata uygun bulan bakanlık ÇED sürecini başlattı. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili ÇED toplantılarının yapılması bekleniyor.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) söz konusu proje için 07.07.2017 - 07.07.2020 tarihleri arasında geçerli olacak ön lisans vermişti. Şirketin elektrik üretim lisansı alabilmesi için bu süre içinde EPDK'nın kendisinden istediği şartları yerin getirmesi gerekiyor.
Bilindiği gibi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Ankara Nallıhan İlçesi, Çayırhan mevkiindeki taşınmazların (Kömür Rezerv Alanı ile bu Rezerve Dayalı santralin ve diğer varlıkların yapılacağı alanlar) Özelleştirilmesi" ihalesini kazanan Kolin - Kalyon - Çelikler İnşaat ortak girişimi ile 60,40 ABD Doları/MWh elektrik enerjisi birim satış fiyatı üzerinden Enerji Satış Anlaşması (ESA) ve Kömür Rezerv Alanı ile Enerji Üretim Alanı'nın işletme hakkının devri için sözleşme de imzalanmıştı.
* Yatırımlar Dergisi 1343 (GB)



Çayırhan B Termik Santrali için ÇED süreci başlatıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı