Çeşme-Alaçatı Havalimanı İnşaatı için Çalışmalar Başladı

Çeşme-Alaçatı Havalimanı İnşaatı için Çalışmalar Başladı

Dergi: 1448       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 05/08/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Çeşme-Alaçatı Havalimanı İnşaatı için Çalışmalar Başladı


Genel havacılık, sportif ve amatör havacılık ile uçuş eğitimi faaliyetlerine hizmet verecek olan Çeşme Alaçatı Havalimanı projesinin inşaatına başlandı. Havalimanın bölgenin turizmine olumlu katkısı olacağı belirtiliyor.

Terminal Yapı ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu amaçlarının Türkiye'ye nitelikli bir havalimanı kazandırmak olduğunu söyledi. Delimollaoğlu projeyle ilgili şunları söyledi: “6 Haziran 2018 tarihinde sözleşme imzalanmış olup, çalışmalar ulusal ve uluslararası standartlara ve mevzuatlara uygun olarak iş programı dahilinde devam etmektedir.

Çeşme - Alaçatı Havalimanı işletmeye geçtiğinde öncelikle bölgenin dünya turizmine tanıtımı, en üst segment turistin bölgeye çekilmesi ve tüm yıl erişilebilir olması sayesinde, 90 güne sıkışmış olan mevcut turizm sezonunun 150-180 güne uzaması ile  bölgeye en az 200 bin ilave geceleme desteği sağlanacaktır.”

120 MİLYON EURO
Havalimanı ile beraber turizmin de artacağını belirten Delimollaoğlu “Bununla ilgili uluslararası sektör lideri saygın firmalar ile gerekli anlaşmalar yapılmış durumdadır. 20.20 gelir paylaşımı yapılacak olup garanti gelir haberlerde yazdığı gibi 1 milyar 400 milyon dolar değil, ilk 12 yılın toplamında sadece 14 milyon Euro’dur. Projenin 25 yıllık işletme dönemindeki etaplar tamamlandığında toplam 120 milyon Euro tutarında yatırım gerçekleştirilmiş olacak” diye konuştu. 



Çeşme-Alaçatı Havalimanı İnşaatı için Çalışmalar Başladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı