ENKA, Bahamalar’da Nassau Kruvaziyer Limanı’nın geliştirilmesi için çalışmalara başladı

ENKA, Bahamalar’da Nassau Kruvaziyer Limanı’nın geliştirilmesi için çalışmalara başladı

Dergi: 1495       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 08/07/2020      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


ENKA, Bahamalar’da Nassau Kruvaziyer Limanı’nın geliştirilmesi için çalışmalara başladı


ENKA, Bahamalar’da yapılcak olan Nassau Kruvaziyer Limanı’nın geliştirilmesi projesinin inşaat işleri için çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında 25 yıl süreyle limanın işletilmesi için anlaşma imzalayan Nassau Cruise Port Ltd. konsorsiyumunda bir de Türk firma yer alıyor. Global Yatırım Holding (GLYHO) iştiraki Global Ports Holding (GPH) %49 – Bahamian Investment Fund (BIF) %49 ve Yes Foundation % 2 pay ile ortaklıkta yer alıyor. Mayıs ayında GLYHO’nun yaptığı açıklamada, söz konusu proje için kullanılmak üzere gerçekleştirilen tahvil ihracı sonuncunda 130 milyon dolarlık kaynak yaratıldığı açıklanmıştı.

Üç aşamada gerçekleşmesi planlanan projenin şu anda ilk aşaması olan yıkım işleri devam ediyor. Yıkım işlerinin devamında, ikinci aşama olan deniz inşaat işlerinin Ağustos ayı itibariyle başlaması hedefleniyor.Bu kapsamda yapılacak rıhtım, marina ve mevcut durumun iyileştirilmesi işleri ile limanın kapasitesi gelecek olan Cruise gemilerinin boyutu ve sayısı için artırılmış olacak.

Mart 2020 itibariyle başlayan projenin deniz tarafı inşaat işlerinin 2021 sonbaharında, üçüncü aşama olan kara tarafı işlerini içeren terminal binası, yemek, müze, alışveriş ve eğlence alanlarının ise Nisan 2022’de tamamlanması hedefleniyor.

ENKA’nın sahada yıkım ve hazırlık işlerine başladığı ve Ağustos/Eylül itibariyle de deniz inşaat işlerine başlayacağı biliniyor. Projenin toplam değerinin yaklaşık 250 Milyon $ olacağı öngörülüyor.



ENKA, Bahamalar’da Nassau Kruvaziyer Limanı’nın geliştirilmesi  için çalışmalara başladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı