Eaton OPC UA’yı destekliyor ve otomasyon için ürün portföyünü yeniden düzenliyor

Eaton OPC UA’yı destekliyor ve otomasyon için ürün portföyünü yeniden düzenliyor

Dergi: 1374       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 21/02/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Eaton OPC UA’yı destekliyor ve otomasyon için ürün portföyünü yeniden düzenliyor


Eaton, makine ve sistem üreticilerinin ayrı makine komponentleri üzerinden bulutla haberleşme kurabilmeleri için basit ve güvenli bir yol sağlamak amacıyla ürün portföyünü otomasyon için yeniden düzenledi.

OPC UA’nın (Birleştirilmiş Mimari Standardı) hem denenmiş hem de test edilmiş yeni işletim ve kontrol sistemlerinin entegrasyonuyla, hem mevcut makineler hem de yeni tasarımlar IoT’a ( Internet Of Things- Nesnelerin İnterneti) uygun hale gelebilmekte ve böylece kolaylıkla ve uygun maliyetli bir şekilde akıllı fabrika ortamına uyarlanabilecektir. Bu da, OPC UA yoluyla makinelerin birbirleriyle (M2M) Smart Factory fabrika yöneticisiyle (M2Factory) veya bulut ile haberleşme kurabilecekleri anlamına gelmektedir.

Eaton makine ve sistem üreticilerine ekipmanlarını IoT’a (Internet of things- nesnelerin interneti) hazırlama imkanı sunmaktadır.

Kapasitif dokunmatik teknolojiye sahip birleştirilmiş bir işletim ve kontrol sistemi olarak, OPC UA sunucusuna sahip XV300 7 ve 10.1 inç versiyonlarının yanı sıra artık 15 inçlik yeni tasarımıyla da kullanıma hazır ve CoDeSys kontrol sistemi olarak kompakt makineler için idealdir. XV300 Galileo görselleştirme yazılımına ek olarak, modern işletim konseptlerinin uygulanmasını da desteklemektedir. Ek olarak, Eaton’ın akıllı kablolama ve haberleşme sistemi yetkisiz erişime kapalı yapıları motor yol vericilerinden buluta kadar devam eden güvenlik anlayışıyla sağlamaktadır. Yüksek performans gereksinimlerine sahip ekipmanlar için, Eaton bütünleşik OPC UA sunucusuna sahip yeni XC300 CoDeSys kontrolörünü sunmaktadır. Bu tür durumlarda, XV300 görselleştirmeyi ve bulut bağlantısını üstlenecek olan bir işletim cihazı gibi kullanılabilecektir. Denenmiş ve test edilmiş XC-152 CoDeSys kontrolörü görselleştirme olmadan var olan makineleri buluta bağlamak için uygundur çünkü bu kontrolörün geriye dönük bir şekilde OPC UA’ya uygulanması kolaydır.

Ethernet haberleşmeyse hala dış kaynaklıdır ve farklı makinelerin farklı imalatçılar tarafından birleştirilmesi genellikle mühim entegrasyon masraflarına sebep olmaktadır. EMEA MOEM Segment Pazarlama Müdürü Stefan Selke: ‘’OPC UA, kendisini imalatçı ve platformdan bağımsız endüstriyel haberleşme güvenli ve güvenilir veri değişimi standardı olarak tanımlamaya devam ediyor.’’ diyor ve ekliyor: ‘’OPC Derneği’nin bir üyesi olarak, OPC UA’ya güveniyor ve müşterilerimizin hem M2M hem de M2Cloud haberleşmeleri için bu protokolü uygulamalarına yardımcı oluyoruz, böylece Akıllı Fabrika operatörleri gelecekteki haberleşmelerini tutarlı bir standarda göre temellendirebilecekler.’’ Bu faaliyetin bir parçası olarak, Eaton partnerlerine ve müşterilerine OPC UA eğitim programını da sunmaktadır.

Eaton hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.eaton.eu. adresini ziyaret edin. En son güncellemeler için bizi Twitter (@ETN_EMEA) veya LinkedIn (Eaton).

Eaton Hakkında

Eaton’ın elektrik sektörü, güç dağıtımı ve devre koruması; yedek güç koruması; kontrol ve otomasyon; aydınlatma ve güvenlik; yapısal çözümler ve kablolama cihazları; zorlu ve tehlikeli ortamlara yönelik çözümler ve mühendislik hizmetleri alanlarında uzman küresel bir liderdir. Eaton dünya çapındaki çözümleriyle günümüzün en kritik elektrik güç yönetimi sorunlarına yanıt verecek konumdadır.

Eaton, 2017 yılında 20,4 milyar $’lık satışa imza atmış bir enerji yönetim şirketidir. Eaton müşterilerimize elektriksel, hidrolik ve mekanik enerjiyi daha verimli, güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde yönetmeleri için yardımcı olan enerji verimliliği çözümleri sunar. Eaton’ın yaklaşık olarak 96.000 çalışanı vardır ve ürünleri 175’ten fazla ülkede satılmaktadır.

 



Eaton OPC UA’yı destekliyor ve otomasyon için ürün portföyünü yeniden düzenliyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower