Eğribel Tüneli'nde İkmal İnşaatına Başlandı

Eğribel Tüneli'nde İkmal İnşaatına Başlandı

Dergi: 1464       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 05/12/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Eğribel Tüneli'nde İkmal İnşaatına Başlandı


Sivas-Giresun güzergahındaki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin, 2021 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Giresun'un, iç bölgelerde bulunan ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergah üzerinde yer alan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde yapılması planlanan tünelin ikmal inşaatı için çalışmalara başlandı.

İç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan, Sivas-Giresun güzergahındaki tünelin toplam uzunluğu çift tüp şeklinde 11 bin 810 metre uzunluğunda olacak.

Bir süre önce 360 milyon lira bedeli bulunan ikmal inşaatı ihale edilen tünel üzerinde, kazı-destek ve nihai beton kaplama, devamında ise üst yapı ve ikincil işler olarak isimlendirilen elektro-mekanik işlerin yapılması amaçlanıyor.


Tek tüpte kazı çalışmaları bitirilen tünelin 5 bin 905 metrelik diğer tüpünde kalan 95 metrelik kısmın ise 2020 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.

Kazı destek çalışmaların bitirilmesiyle her iki tüpte de kemer beton imalatlarına başlanacak. 2021'in sonunda ise inşaatın tamamlanarak tünelin trafiğe açılması amaçlanıyor.

Tünelin trafiğe açılmasıyla 2 bin 200 rakımlı kuzey güney aksı üzerinde yer alan Eğribel Geçidi'nde aşırı kar ve buzlanma nedeniyle kış mevsiminde kapanan yol dört mevsim açık kalacak. Tünelin hizmete girmesiyle ulaşım 2 bin 200 metre yerine 1860 ve 1710 metre seviyesinde sağlanacak.

Ayrıca tünel inşaatına ek olarak giriş 900 metre ve çıkış 870 metre olmak üzere toplamda 1770 metre bağlantı yolu yapılacak.

Bölgeleri bağlayıp ekonomiye katkı sağlayacak
AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Eğribel tünelinin Giresun'u güneyde bulunan ilçelere, Karadeniz'i de İç Anadolu'ya bağlayan kara yolunda inşa edildiğini açıkladı.

Tünelin ikmal ihalesinin yapılmasıyla çalışmaların gerçekleştiğini söyleyen Öztürk, "Bu tünel gerek Karadeniz ve Türkiye ekonomisine gerekse bölge kültürüne, bölge turizmine çok büyük katkılar sağlayacak." şeklinde konuştu.

Her şeyden önce tünelle konforlu geçiş sağlanacağını sözlerine ekleyen Öztürk, kışın kar ve tipi dolayısıyla meydana gelen aksaklıkların engelleneceğini ifade etti.

Tünel inşaatının 2021 yılının sonunda tamamlanmasının planlandığını söyleyen Öztürk, "Bu, Giresunluların en önemli projelerinden biriydi. Bu projeye destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze müteşekkiriz, Giresun'un rüya projelerinden biriydi." dedi.



Eğribel Tüneli'nde İkmal İnşaatına Başlandı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı