GAMA Holding, 3 Katlı İstanbul Tüneli için Çinli CSCEC ve CICG ile Mutabakat Zaptı imzaladı

GAMA Holding, 3 Katlı İstanbul Tüneli için Çinli CSCEC ve CICG ile Mutabakat Zaptı imzaladı

Dergi: 1449       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 20/08/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


GAMA Holding, 3 Katlı İstanbul Tüneli için Çinli CSCEC ve CICG ile Mutabakat Zaptı imzaladı


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün (AYGM) Yap-İşlet-Devret (YİD) modelli ihaleye çıkaracağı 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi için Gama Grubu da yarışacak.

Gama Holding'den yapılan açıklamaya göre; söz konusu projenin yatırımı ve yapımı için dünyanın en büyük firmalarından Çinli China State Construction Engineering Corporation Limited (CSCEC) ve China Investment & Construction Group Holdings Limited (CICG) firmaları ile mutabakat zaptı imzalandı. Gama Holding, İstanbul Boğazını denizaltından demiryolu tüneliyle birleştiren ve 2013 yılında işletmeye açılan Marmaray'ın yüklenicisiydi.

AYGM projeye ait ihale hazırlık çalışmaları tamamladı. Cumhurbaşkanlığı'ndan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan ihale açılmasına yönelik talimat bekliyor. İhale süreci başladığı takdirde yarışacak grupların da belirginleşmesi bekleniyor.

Çamlık Kavşağı'ndan (Anadolu Yakası) başlayacak, Hasdal Kavşağı'na (Avrupa Yakası) bağlanacak olan tünelin kara yolu kesiminin toplam uzunluğu 16 kilometre ve 2x2 şeritli olacak. Raylı sistem ise Söğütlüçeşme - İncirli arasında 30.2 km. ve 15 istasyondan oluşan çift hat metro sistemi olacak. Boğaz altındaki tünel kesiminin yaklaşık 16.8 metre çapında TBM tünel olarak gerçekleştirilecek. Tünel; TEM Otoyolu, E-5 Karayolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve 9 metro hattıyla entegre olacak. İncirli'den yer altına girecek olan raylı sistem, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu'dan denizin altından geçerek Söğütlüçeşme'den girip Kadıköy - Kartal'a ve bulunduğu konumdan Marmaray'a bağlanmış olacak.

 



GAMA Holding, 3 Katlı İstanbul Tüneli  için Çinli CSCEC ve CICG   ile Mutabakat Zaptı imzaladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı