GEF 2019, 26 Kasım 2019 Günü Gerçekleştirilecek

GEF 2019, 26 Kasım 2019 Günü Gerçekleştirilecek

Dergi: 1463       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 25/11/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


GEF 2019, 26 Kasım 2019 Günü Gerçekleştirilecek


Gaziantep Ticaret Odası ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen Güneydoğu Enerji Forumu (GEF 2019) 26 Kasım 2019 günü Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek. 

“Enerjimiz Güneş Olsun” sloganıyla planlanan forumda temiz ve yenilebilir enerji kaynağı olarak güneşe dikkat çekilecek.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nin birlikte düzenleyeceği GEF 2019’da güneş enerjisi, iki oturumda her yönüyle ele alınacak. 

Enerji Forumu’na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) ile Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu-Türkiye Bölümü’nün (GÜNDER) yöneticileri, EPDK uzmanları, akademisyenler ve enerji sistemleri üreticisi şirketlerin temsilcileri katılacaklar. Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan da Forum’un özel söyleşi konuğu olarak konuşma yapacak. 

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, Forum hakkında yaptığı açıklamada, yenilenebilir ve temiz enerji kullanımının toplumsal kültür haline gelmesi gerektiğini söyledi ve şunları ekledi, “Enerji kaynağı olarak güneşi kullanmak büyük katma değer yaratacaktır. Güneş insanlık için temiz, ucuz ve sonsuz bir enerji kaynağı. Ülkemizin coğrafi konumu da bu enerjiyi en verimli şekilde kullanmamamıza olanak sağlıyor. Artık yasal düzenlemeler de bu enerjiyi evimizde, işyerlerimizde kullanabilmemiz, gerekli sistemleri kurabilmemiz için tasarlanıyor. Bu uygulamaları en doğru şekilde nasıl yaparız, enerjide yerli üretime nasıl geçeriz, cari açığın ana sebebi olan enerjide dışa bağımlılıktan nasıl kurtuluruz, yenilenebilir ve temiz enerji kullanımını nasıl toplumsal kültür haline getiririz? Tüm bunları ve daha fazlasını konunun uzmanları ile birlikte 26 Kasım’da Gaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde konuşacağız”.


Forum’un düzenleyicilerinden olan Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nin Başkanı İslim Arıkan ise, güneş enerjisinin yerli ve milli üretim için vazgeçilmez olduğuna değinerek şöyle konuştu, “Çatı uygulamalarının önünü açan yasal düzenlemelerin yapıldığı süreci yaşıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisinin ülkemiz enerjisi için çözüm olma hedefini güçlendiren gelişmelere bu forumla katkı sağlamayı hedefliyoruz. Yerli ve milli üretimin yolu, güneş enerjisinin sürdürülebilir büyümesinden geçiyor. İnanıyoruz ki artık evler, işletmeler kendi elektriğini çatısına, bahçesine, otoparkına kurduğu güneş enerjisi santralleri ve sistemleri ile sağlamaya başlayacak. Çatı üstü güneş enerjisi santrali uygulamalarında güncel mevzuat, ikili sözleşmeler, çatıların mevcut durumu, sorunlar ve çözüm önerileri, doğru panel ve inverter seçimleri, bunların bakımlarının nasıl yapılacağı gibi sorulara cevap bulacağımız bir program hazırladık. Enerji Forumunun sektöre, ülkemize, şehrimize faydalı bir etkinlik olmasını dileyerek,  konuya ilgi duyan, koşulları uygun, çatısı, arazisi, otopark alanları olan tüm elektrik tüketicilerini GEF 2019’a bekliyoruz”. 

 



GEF 2019, 26 Kasım 2019 Günü Gerçekleştirilecek




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower