İBB, İlk Karbon Satışını Gerçekleştirdi

İBB, İlk Karbon Satışını Gerçekleştirdi

Dergi: 1480       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 26/03/2020      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


İBB, İlk Karbon Satışını Gerçekleştirdi


Odayeri ve Kömürcüoda depolama alanlarında evsel atıktan enerji üreterek Uluslararası karbon piyasasının önde gelen kuruluşu Gold Standard denetiminde karbon kredisi kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSTAÇ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarihinde bir ilke imza attı. İngiliz enerji şirketi Numerco ile temasa geçen İSTAÇ, anlaşma sağladı ve ön satış olarak 10 bin tonluk karbon kredisini sattı. 

İSTAÇ, elindeki 6,5 milyon tonluk karbon kredisini uluslararası pazarda satmak için girişimlerini sürdürüyor. Şirket, Eyüpsultan’da kuracağı atık yakma ve biyometanizasyon tesisleri için de karbon kredisi başvurusu yaptı ve kabul edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında 2005’te yürürlüğe giren Kyoto Protokolü, iklim değişikliğine neden olan sera gazı salımını azaltmayı hedefliyor. Anlaşma, taraf ülkelere, karbon salımı kotası tanıyor. Karbon salımını azaltmak için Kyoto Protokolü mekanizmalardan biri de “Emisyon Ticareti” mekanizması. Herhangi bir ülke ya da üretici kendi kotasını aşarsa, daha az karbon salımı yapan ülke ya da üreticiden karbon kotası satın alabiliyor. On iki yıl önce, 2008 yılında, işlem hacmi 126 milyar dolar olan Karbon Piyasası’nın bu yıl ki değerinin yaklaşık 3,1 trilyona ulaşması bekleniyor.

 



İBB, İlk Karbon Satışını Gerçekleştirdi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower