İBB'nin Akıllı Şehirler ve Raylı Sistem Çalıştayı Gerçekleştirildi

İBB'nin Akıllı Şehirler ve Raylı Sistem Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dergi: 1456       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 08/10/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


İBB'nin Akıllı Şehirler ve Raylı Sistem Çalıştayı Gerçekleştirildi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanlığının düzenlediği ‘Akıllı Şehirler ve Raylı Sistem Uygulamaları’ konulu Çalıştay, Sarıyer Vilayetler Evi'nde gerçekleştirildi. Akıllı Kent Kurgusu altında Ulaşım Hizmetlerinde Akıllı Kent hedefine erişmek adına yapılmakta olan inovatif projeler ve bütüncül bir yaklaşımla sistemler arasında entegrasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını Raylı Sistem Daire Başkanı Sayın Turgay Gökdemir yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Projeler Müdürü Sayın Aslı Şahin Akyol, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Raylı Sistem Müdürü Sayın Feriha MERT, İBB den çeşitli yöneticiler, Üniversitelerden Rektörler, Öğretim Elemanları ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı ile işbirliğinde olan firmalar dahilinde toplam 150 kişinin katıldığı program, GeoTech Group tarafından desteklendi.
GeoTech Group CEO’su Prof. Dr. Kamil Eren, ARGEDOR Teknik Müdürü Ender Yılmaz, İSBAK Akıllı Şehir Koordinatörü Ersoy Pehlivan, JeoIT Teknik Müdürü Yavuz Eren gibi birçok uzmanın sunum yaptığı çalıştayda; son teknolojilerden örnekler paylaşılarak katılımcılar üzerinde farkındalık oluşturuldu.

Raylı Sistem Daire Başkanlığının yürütmekte olduğu projeler hakkında bilgi edinilen bu platformda Raylı Sistem Projeler Müdürlüğünün uygulamakta olduğu Arşiv Sayısallaştırma ve CBS Projesi, BIM Destekli tasarımı devam eden Raylı Sistem Projeleri, Metro tasarım ve yapım süreçlerinin takibini dijital ortama taşıyan (Tek Merkezli) Raylı Sistem Bilgi Platformu (RSBP) projesi, Sanal Gerçeklik Uygulamaları ve RayGIS Projeleri sunuldu.
Katılımcıların hem sunumlardan bilgi edindiği hem de birbirleri ile fikir alışverişlerinde bulunabildiği bu etkinlik sayesinde, Raylı Sistemlerin yenilikçi yatırımlarının daha da artması hedeflendiği üzerinde duruldu.



İBB'nin Akıllı Şehirler ve Raylı Sistem Çalıştayı Gerçekleştirildi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı