İstanbul Finans Merkezi İnşaatı Hızlanacak

İstanbul Finans Merkezi İnşaatı Hızlanacak

Dergi: 1449       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 23/08/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


İstanbul Finans Merkezi İnşaatı Hızlanacak


2009 yılında kurulması için çalışmalara başlanan İstanbul Finans Merkezi’nde İstanbul’u yansıtan eklemeler yapılacak. Finans merkezi için inşaat çalışmaları hızlanacak.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, 2009 yılında yapımına başlanan İstanbul Finans Merkezi’nin durumu ile ilgili yaptığı toplantılarda bu eksikliğin giderilmesini, ilerlemiş projelerde İstanbul’u yansıtan bazı unsurların eklenmesi için çalışmalar yapılacağını açıkladı. 

iki yıl önce ihalesi gerçekleşen Merkez Bankası’nın yeni binası için temel atılmadığı, bunun bir fırsat olarak görüldüğü ve İstanbul siluetini yansıtan bir proje için çalışmalara başlandığı kaydedildi.

Bakan Albayrak’ın tarafından düzenlenen toplantılarda, Finans Merkezi’nde İstanbul’u anlatan herhangi bir unsur olmadığını belirterek, ilk bakışta merkezin Avrupa ya da Dubai’de bir merkez de olabileceğini, İstanbul’da olduğunu gösteren bir emare olmadığını sözlerine ekledi. Toplantılarda Malezya finans merkezinin örnek gösterildiği ve “Burası Malezya” denilen ayrıntılara sahip olduğunun gündeme getirildiği kaydedildi. Daha sonra yapılan toplantılarda çeşitli projelerin sunulduğu ve oylama yapıldığı, iki projenin karmasının İstanbul Finans Merkezi’nde uygulanmasına karar verildiği belirtildi. Bazı küçük yenileme ve dokunuşlarla inşaatı süren binalara eklemeler yapılacağı, detaylarda özen gösterileceği, işlerin de hızlandırılacağı kaydedildi.

 

MERKEZ BANKASI BİNASI
Merkez Bankası binasının Finans Merkezi’nin ortasında olacağı için İstanbul’u yansıtan bir proje için yeniden çalışılacağı ifade edildi. Bunun için binayla ilgili yeni bir projeye başlanacak. Merkez Bankası’nın 2017 yılında tasarlanan yeni binası toplam 54 kattan oluşan ve dikey karma kullanımlı bina şeklinde dizayn edildi. Osmanlı ve Selçuklu dönemi mimarisinde ve bezeme sanatında ön plana çıkan simetri anlayışı ve net mimarı formlar binanın konsepti hazırlanırken temel alınmıştı. Proje tasarlanırken Merkez Bankası İstanbul Finans Merkezi’nin de “merkezi” kavramının altı çizildi.



İstanbul Finans Merkezi İnşaatı Hızlanacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı