Kalyon Grubu Panel Fabrikasını 2020 Ortalarında Devreye Alacak

Kalyon Grubu Panel Fabrikasını 2020 Ortalarında Devreye Alacak

Dergi: 1456       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 10/10/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Kalyon Grubu Panel Fabrikasını 2020 Ortalarında Devreye Alacak


Kalyon Enerji Yatırımları Başkan Yardımcısı İbrahim Erden, YEKA GES-1 projesi kapsamında kurulması planlanan entegre güneş paneli fabrikası ile ilgili sözleşmeyi önümüzdeki günlerde imzalayıp, fabrikayı da 2020 ikinci çeyrek sonu devreye alacaklarını ifade etti.

İbrahim Erden, Konya Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinde bulunan ve 1.000 megavat kapasite tahsisli Santralin de fabrikanın da büyük bir vizyonun ürünü olduğunu belirterek, “Çok büyük optimizasyon imkanları var. Yaklaşık üç sene fabrika santrale çalışacak. Türkiye dışındaki yatırımlar için de görüşmeler yürütüyoruz ama tabiki önceliğimiz Türkiye yatırımımızı bir an önce bitirmek” dedi. 

Bilindiği gibi, 20 Mart 2017 tarihinde yapılan, 4 konsorsiyum halinde 10 şirketin katıldığı 1.000 MW’lık kapasite hakkı içeren YEKA GES-1 yarışmasını Kalyon Enerji ve Hanwha Q CELLS ortak girişim grubu kilovat-saat başına 6,99 ABD Dolar-sentlik teklifleri ile kazanmıştı.

Yarışma şartnamesi gereğince kapasite hakkını elde eden şirketin Türkiye’de bir güneş panelinin tüm bileşenlerini üretebilecek yıllık en az 500 MW’lık üretim kapasitesine sahip aynı zamanda Ar-Ge faaliyeti yürütülecek entegre bir güneş paneli fabrikası kurması gerekiyordu. Şartname projeyi kazanan firmaya teklif ettiği fiyattan 15 yıl boyunca geçerli alım garantisi ve santral için 30 yıl geçerli lisans sağlıyordu.

Daha sonra Kalyon Grup ile Hanwha Q CELLS arasında ortaklık karşılıklı anlaşarak sonlandırıldı ve Kalyon Grubu ola tek başına devam ediyor.

 



Kalyon Grubu Panel Fabrikasını 2020 Ortalarında Devreye Alacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı