Kayseri Derevenk Viyadüğü Tamamlandı

Kayseri Derevenk Viyadüğü Tamamlandı

Dergi: 1464       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 04/12/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Kayseri Derevenk Viyadüğü Tamamlandı


Freysaş tarafından dengeli konsol metodu kullanılarak tabliye imalatları gerçekleştirilen, Kayseri Derevenk Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet tarafından yapılan toplu açılış töreni ile hizmete girdi.

 
Açılış Tarihi 31 Aralık 2019 olarak planlanan proje, kullanılan yenilikçi inşaat metotları sayesinde yaklaşık 2 buçuk ay öncesinden tamamlandı.

Derevenk Viyadüğü’nün açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile Milletvekilleri, Bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Kayseri Güney Çevre Yolu’nun önemli geçiş noktalarından Derevenk Viyadüğü'nün hizmete girmesi ile transit trafiğin güvenli akışı ve çevre illerle kaliteli ulaşım bağlantısı sağlandı.

Güney Çevre Yolu Projesi, Kayseri’nin batısındaki Nevşehir, Niğde, Aksaray ile doğusundaki Malatya ve Kahramanmaraş illeri arasında şehir içi trafiğine girmeden transit ulaşım imkanı veriyor.

Projenin hizmete girmesiyle birlikte Kayseri ve Talas ilçesinin doğu ile bağlantısı yüksek standartlı en kısa güzergahla sağlanırken, Pınarbaşı-Talas arası 3 km kısalmış oldu. Yolun geometrik ve fiziki özelliklerinin yükseltilmesiyle seyahat süresi 20 dakika azalırken, araçların çevreye bıraktıkları egzoz emisyonları azalmış, bakım-işletme, akaryakıt ve amortisman giderlerinden tasarruf edilerek ülke ekonomisine katkı sağlandı.



Kayseri Derevenk Viyadüğü Tamamlandı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı