Kocaeli B.B.'nin Tramvay Hattı Uzatma Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı

Kocaeli B.B.'nin Tramvay Hattı Uzatma Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yatırım Projeleri

Dergi: 1440       Kategori: Yatırım Projeleri       Yayınlanma Tarihi: 13/06/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Kocaeli B.B.'nin Tramvay Hattı Uzatma Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüt ve Plan Şube Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen, "Tramvay Hattı Uzatma (Şehir Hastanesi, Alikahya Stadyum, Plajyolu Uzatma Hatları)" projesi ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; söz konusu projeye ait Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı. Proje bedeli 393.000.000 TL olarak belirlenen işin ÇED raporu Ayaz Çevre Mühendislik firması tarafından hazırlandı. Konuyla ilgili görüştüğümüz yetkililer, iş kapsamında mevcut 9 kilometrelik hatta ek olarak toplam 10 kilometre ilave yapılacağını kaydettiler. Hat için proje hazırlık çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. ÇED sürecinin tamamlanmasından sonra yapım ihalesi için hazırlık çalışmalarına başlanabilecek.
Proje 7,22 km uzunluğuna sahip olan mevcut tramvay hattına ek olarak yapılması planlanan 1620 metre 1. Etap ve 840 metre 2. Etap olmak üzere toplam 2960 metre uzunluğunda olacak olan Kuruçeşme hattı, 3060 metre uzunluğunda Şehir Hastanesi ve 5700 metre uzunluğunda Stadyum hattı olmak üzere 3 ayrı hat güzergahına sahip olacak. Yeni yapılacak olan hatlar ile kent merkezi ve çevresinde bulunan konut alanlarına, rekreasyon alanlarına, alışveriş merkezleri, Stadyum ve Şehir hastanesine ulaşımın rahat bir şekilde sağlanması ve toplu taşıma sisteminde entegre bir yapı oluşturarak kent içerisinde trafiğin yoğun olduğu noktalardaki etkilerin azaltılması hedefleniyor.
Projenin inşaatında mevcut tramvay hattına ek olarak yapılması planlanan hatlardan ilk olarak 1620 metre uzunluğundaki Kuruçeşme 1. Etap hattı yapılacak olup, daha sonra 3060 metre uzunluğundaki Şehir Hastanesi hattı, 1340 metre uzunluğundaki Kuruçeşme 2. Etap hattı ve son olarak 5700 metre uzunluğundaki Stadyum hattı yapılarak proje tamamlanacak.
İki etap olarak yapılması planlanan Kuruçeşme hattı 1. Etabında mevcut tramvay hattının son istasyonu olan, Kocaeli Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesinin önünde bulunan Sekapark Tramvay istasyonundan başlayarak Özel Acıbadem Hastanesi ve Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu karşısında bulunan Plajyolu İstasyonunda birinci etap son bulacak. Kuruçeşme Hattının 2. Etabı, 1. Etabın son istasyonu olan Plajyolu İstasyonundan başlayarak son istasyon olan Kuruçeşme İstasyonuna ulaşılacak.
Şehir Hastanesi hattı Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunacak olan Kanalboyu İstasyonundan başlayıp Şehir Hastanesi İstasyonunda son bulacak. (EE)



Kocaeli B.B.'nin Tramvay Hattı Uzatma Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower