Limak, Cengiz, Mapa, TAV ve İçtaş, Karadağ’ın iki havalimanına talip oldu

Limak, Cengiz, Mapa, TAV ve İçtaş, Karadağ’ın iki havalimanına talip oldu

Dergi: 1438       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 21/05/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Limak, Cengiz, Mapa, TAV ve İçtaş, Karadağ’ın iki havalimanına talip oldu



İstanbul Havalimanı’nı inşa eden Limak, Cengiz, Mapa, TAV ve İçtaş İnşaat, Karadağ’ın iki havalimanının yenilenmesine ve işletmesine talip oldu. 

Türk şirketleri 50 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip Balkanlar'da yatırım atağına hız kesmeden devam ediyor. İstanbul Havalimanı'nı inşa eden Limak, Cengiz, Mapa, TAV ve İçtaş İnşaat, Karadağ'ın iki havaalanının yenilenmesine ve işletmesine talip oldu. Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Osman Nurkoviç, iki havalimanı için gelen 25 tekliften beşinin Türk şirketlerine ait olduğunu belirterek, "2.5 milyon yolcu kapasiteli havalimanlarımızı büyütmek istiyoruz. Kapasitesi her yıl yüzde 10 artıyor, on yılda iki katına çıkaracağız. Yaklaşık 200 milyon euro yatırım planlıyoruz" dedi.


Türk şirketleri, Makedonya, Arnavutluk, Bosna- Hersek, Sırbistan, Karadağ, Romanya başta olmak üzere Balkan ülkelerinde sanayiden tekstile, marinadan gayrimenkule, tekstilden otomotiv yan sanayiye, havalimanından otoyol inşaatına kadar çok sayıda projeye imza atıyor. Karadağ- Türk İş Adamları Derneği (KATİAD) Başkanı Necmi Saykun ve beraberindeki gazetecilerle sohbet eden Bakan Nurkoviç, "Karadağ'da iki havalimanı var. 30 yıllık kiralama için ihaleye çıkıyoruz. Türkiye'den beş teklif var, TAV, Limak, Cengiz, Mapa, İçtaş" değerlendirmesini yaptı.

 

Karadağ Ulaştırma Bakanı Nurkoviç, “Otoyol ihalesine de Türk iş adamlarını bekliyoruz” dedi.

Otoyol ihalelerine Türk şirketlerini davet eden Nurkoviç, şunları söyledi: "Otoyol ihalesinin ilk etabı için ihale açacağız. Çinliler çok iyi iş yapıyorlar ciddi teklifte bulunuyorlar ama diğer şirketlere de bakacağız. Toplam 3 etap 58 km. Sırbistan sınırına kadar. Türk iş adamlarını bekliyoruz, onların gelmesini diliyorum. Karadağ küçük bir ülke ama çok projemiz var. Budva'da 200 milyon euroluk yol yapılacak."

 



Limak, Cengiz, Mapa, TAV ve İçtaş, Karadağ’ın iki havalimanına  talip oldu




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı