Malatya Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor

Dergi: 1461       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 13/11/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Malatya Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Malatya Su ve Kanalizasyon İşleri (MASKİ) Genel Müdürü M. Yaşar Karataş ve ilgili daire başkanları ile birlikte atıksu arıtma tesisinde yapılacak olan güneş enerjisi santrali (GES) alanında incelemelerde bulundu.

Arıtma tesisi tarafından kullanılan elektrik enerjisinin artık GES ile üretileceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan şunları paylaştı:

“MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde AB’den alınan hibe kredi ile ilk etapta 1 MW kurulu güç ile Atıksı Arıtma Tesisinin toplam tüketiminin 5/1’inin karşılanması amaçlanmaktadır.

MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından ikinci aşamada ise GES projesi ile 5 MW kurulu güç amaçlanmakta ve buradan üretilen enerji ile Atıksu Arıtma Tesisinin bütün enerji giderlerinin karşılanması planlanmaktadır. GES Projemizin hayata geçirilmesi için çalışmalara bir an önce başlanacak ve herhangi bir aksilik çıkmadığı taktirde önümüzdeki yıldan itibaren enerji üretimine başlanacaktır. Böyle bir projeyi hazırladıkları ve hayata geçirdikleri için MASKİ Genel Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum.”

“GES tesisimiz ile elektrik maliyetlerini düşüreceğiz.”

Elektrik maliyetlerinin MASKİ Genel Müdürlüğüne önemli bir yük getirdiğini belirten Başkan Gürkan, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz içme suyunda terfi sistemi dediğimiz kademe sistemi ile çalışan şebekelerde de yoğun olarak elektrik enerjisi kullanılmakta ve bu da önemli bir gider olarak karşımıza çıkmaktadır. MASKİ Genel Müdürlüğümüz bu şekilde olan içme suyu şebekelerini kendi cazibe sistemine dönüştürülmesi için çalışmalar yapmaktadır. İnşallah 2020 yılı içerisinde %80’ini kendi cazibesi ile ulaşılabilen bir formata getireceğiz. Ayrıca ileride Malatya’da herhangi bir su sıkıntısı yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi olarak alternatif su kaynakları için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” dedi.



Malatya Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı