Marsh Sigorta, Türkiye’de en büyük altyapı projelerine imza atmaya devam ediyor

Marsh Sigorta, Türkiye’de en büyük altyapı projelerine imza atmaya devam ediyor

Dergi: 1356       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/10/2017      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Marsh Sigorta, Türkiye’de en büyük altyapı projelerine imza atmaya devam ediyor


Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden, İstanbul Yeni Havalimanı’na, Avrasya Tüneli’nden Marmaray’a kadar onlarca projenin yatırım veya işletme dönemi brokerliğini gerçekleştiren Marsh Sigorta, şu ana kadar toplamda 105 milyar dolarlık sigorta işlemine aracılık etti.

Marsh Türkiye CEO’su Hakan Kayganacı, “Türkiye’de son dönemde altyapı yatırımları ivme kazandı. Biz de Marsh olarak bu projelerde Marsh Altyapı Yatırımları Global Ekibi’nin 25 yıllık deneyimi ile dünya standartlarında risk danışmanlığı ve sigorta hizmeti veriyoruz” açıklamasında bulundu.

Merkezi ABD’de bulunan Marsh & McLennan Şirketler Grubu çatısı altında hizmet veren dünyanın lider sigorta brokerliği ve risk yönetimi şirketi Marsh Sigorta, dünyadaki deneyimini Türkiye’ye taşımaya devam ediyor. 130 ülkede birden “Marsh Altyapı Yatırımları Global Ekibi” ile altyapı yatırımları için dünya standartlarında risk danışmanlığı ve sigorta hizmeti veren Marsh, Türkiye’nin de en büyük altyapı projelerine imzasını attı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden İstanbul’un 3. Havaalanı, Avrasya Tüneli’nden Osmangazi Köprüsü’ne kadar onlarca projede broker olarak yer alan Marsh Türkiye, şu ana kadar toplamda 105 milyar dolarlık sigorta işlemine aracılık etti.

Bu projeler arasında en büyüğü inşa aşaması devam eden İstanbul Yeni Havalimanı Projesi. Dünyanın da en büyük projeleri arasında yer alan İstanbul Yeni Havalimanı Projesi’nde Marsh Türkiye, yatırım dönemi brokeri olarak yer aldı. Marsh Türkiye, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde de yatırım dönemi brokeri olarak bulundu. Osman Gazi Köprüsü ve Gebze-İzmir Otoyolu projesinde ise işletme dönemi brokeri olan Marsh, bu projeyi terör, doğal afet, deprem, yangın gibi risklere karşı sigortalanmasına aracılık etti. Marsh Türkiye, Avrasya Tüneli’nin hem inşaat aşamasında hem de işletme aşamasında sigorta işlemine aracılık etti. Marsh’ın brokerlik yaptığı diğer projeler ise şöyle: Galataport Projesi’nde yatırım dönemi brokeri, Adana, Yozgat, Bursa, Elazığ, Kocaeli ve İzmir’de şehir hastaneleri projelerinde yatırım dönemi brokeri ve Marmaray Projesi’nde yatırım brokeri.

Marsh Türkiye CEO’su Hakan Kayganacı, dünyadaki 100 yılı aşkın deneyimi bu projelerde yer almanın kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. Kayganacı, “Dünyada riskler belirgin bir şekilde artmaya devam ediyor. Optimum seviyede risk transferini sağlamak amacıyla proje veya varlıkların derinlemesine risk profillerinin çıkarılması ve hem geçmişe hem de ileriye dönük olarak riskleri proje katılımcıları arasında doğru bir şekilde tahsis etmek çok önemli. Biz, 600’ü aşkın uzman ekipten oluşan Marsh Altyapı Yatırımları Global Ekibimiz ile bu alanda dünya standartlarında risk danışmanlığı ve sigorta hizmeti veriyoruz. Birçok altyapı projesinde birlikte hareket eden inşaat ve kamu sektörlerinin yanı sıra yatırımcı ve kreditörlerin de kendine özgü risklerinin bilincinde olan Marsh, müşterilerinin gelir akışı volatilitesinin azaltılmasına ve sermayenin yeniden düzenlemesine yardımcı olarak proje veya yatırım risklerinin azaltılmasını, iyileştirilmesi ve daha iyi yönetilmesini sağlıyor” açıklamasında bulundu.

 



Marsh Sigorta, Türkiye’de en büyük altyapı projelerine imza atmaya devam ediyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı