Niğde'de 3 adet tesisin temel atma ve açılış töreni gerçekleştirildi

Niğde'de 3 adet tesisin temel atma ve açılış töreni gerçekleştirildi

Dergi: 1387       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 24/05/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Niğde'de 3 adet tesisin temel atma ve açılış töreni gerçekleştirildi


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla 22 Mayıs 2018 tarihinde, Niğde'de 3 adet tesisin temel atma ve açılış töreni gerçekleştirildi.

 

Niğde ilinde düzenlenen merasime Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekilleri, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri, ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve basın mensupları ile çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Temeli atılacak, açılışı yapılacak 3 adet tesisin;

 

  • 1 adedi içme suyu tesisi,
  • 1 adedi taşkın koruma tesisi,
  • 1 adedi müteferrik OGM tesisidir.

 

71.000.000 TL’ye mal olacak tesislerle;

 

  • 2 Niğde İli, Ulukışla İlçesi’nin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak,
  • İl merkezinde 3 mahalle taşkınlardan korunacak,
  • Ormanlık alanların arttırılması, orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacaktır.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu;

“Hükümet olarak son 15 yılda Niğde ilimize 13 Milyar TL yatırım yaptık.” Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak son 15 yılda Niğde’de 570 Milyon TL yatırım yaptıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Eroğlu, “Niğde şehir merkezine yıllık 29 milyon m3 menba kalitesinde içme suyu temin ettik. 10 Baraj ve 3 Gölet inşa ettik. 5 Baraj ve Hacıabdullah Gölet’i inşaat safhasındadır. 22.470 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 12 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 33 derenin ıslahını tamamladık” dedi.

 

Ayrıca; “Bakanlık olarak Niğde’de 43,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Atatürk Şehir Ormanı ve 4 bal ormanı tesis ettik. Orman köylerinde yaşayan 614 aileye 4,3 milyon TL ferdi proje kredisi ve desteği sağladık. Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık. Aladağlar Milli Parkı ile vatandaşlarımızı tabiatla buluşturduk. 14 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ve Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi kurduk” dedi.

 

Niğde’de daha önce verilen müjdelerin durumunu açıklayan Bakan Eroğlu; “08.11.2012, 22.08.2013, 03.04.2016 ve 22.08.2017 tarihlerinde Niğde’ye verilen 424 Milyon TL’lik 69 Müjdenin 61 adedi tamamlanmış olup, 18 müjdede çalışmalar devam ediyor” dedi.

Eroğlu son olarak, “Bu projelerde bizlere büyük destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a aziz milletim adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek;

“Bugün temelini atacağımız tesisler Niğde ilimiz için büyük yatırımlardır. İçme suyu projelerimiz ile insanımıza daha sağlıklı su temin etmiş olacağız. Taşkın koruma projelerimiz hayata geçtiğinde ilimizde ve ilçelerimizde taşkın riski azaltılmış olacaktır. Bu bakımdan Sayın Bakanımıza şehrimize ve ilçemize teşrifleri ve yapılan bu devasa yatırımlar için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;

 

“Son 15 yılda; Niğde şehir merkezine yıllık 29 milyon m3 menba kalitesinde içme suyu temin ettik. 10 Baraj ve 3 Gölet inşa ettik. 22.470 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 12 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 33 derenin ıslahını tamamladık.

 

İnşaat safhasındaki, 1 adet içme suyu tesisi ile Ulukışla ilçe merkezinin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılanması hedeflenmektedir. 5 adet Baraj ve 1 adet Gölet ile 6,5 milyon m3 su biriktirilecek, 12 adet sulama tesisi ile 40.570 dekar arazi sulamaya açılacak, inşaat safhasında ki 3 adet Dere Islahı ile de 3 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunmuş olacaktır.

 

Bugünde temelini attığımız 71.000.000 TL’ye mal olacak tesislerle, Niğde İli, Ulukışla İlçesi’nin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak, İl merkezinde 3 mahalle taşkınlardan korunacaktır.

 

Sözlerime son verirken, bizlere her zaman destekleri ile büyük güç veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU’na, Valimize, Milletvekilimize ve Muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyor, yüklenici firmaların çok değerli çalışanlarına,  DSİ mensubu kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, temelini atacağımız bu tesislerin ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygı ile selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 3 adet tesisin temel atma ve açılışı yapıldı.



Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve beraberindeki heyet Niğde ziyaretleri kapsamında Niğde Valiliğini ziyaret ederek yatırımlar hakkında basın toplantısı düzenledi. Heyet temaslarını  Niğde Belediye Başkanılığı ile sürdürdü.



Niğde'de 3 adet tesisin temel atma ve açılış töreni gerçekleştirildi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower