Nordex Grubu, Borusan EnBW Enerji'den 80 MW'lik Sipariş Aldı

Nordex Grubu, Borusan EnBW Enerji'den 80 MW'lik Sipariş Aldı

Dergi: 1685       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 15/04/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Nordex Grubu, Borusan EnBW Enerji'den 80 MW'lik Sipariş Aldı


Nordex Grubu, Türkiye'nin önde gelen rüzgar enerjisi proje geliştiricisi ve işletmecisi Borusan EnBW Enerji'den 14 adet N163/5.X türbin siparişi aldı.

Nordex'ten yapılan açıklamaya göre, Delta4000 serisi türbinler, Sivas ilindeki 80 MW'lık Pelit rüzgar enerji santrali için projelendirildi. Sözleşme aynı zamanda türbinler için 10 yıllık Premium Hizmeti de içeriyor.

Sipariş, Borusan EnBW Enerji'nin Aralık 2023'te Balabanlı Extension II Rüzgar Enerji Santrali için Nordex Grubu'na verdiği ve 6 adet N163/5.X türbininden oluşan 36 MW'lik siparişin ardından geldi.

Pelit RES projesi, Sivas Gürün ilçesinin yaklaşık 20 km kuzeybatısında, bir dağ sırtı üzerinde yer alıyor. Nordex Grubu, çelik boru kuleler üzerinde yer alacak ve 108 metre göbek yüksekliğine sahip olacak türbinlerin soğuk iklim versiyonunu kuracak. Borusan EnBW Enerji ayrıca rotor kanatlarında buz oluşumunu azaltmak amacıyla Nordex Gelişmiş Buzlanma Önleme Sistemi'nin siparişini verdi.

Nordex Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay, "2017'den bu yana pazar lideri olan Nordex Grubu, Türkiye'nin kurulu güç açısından en büyük ikinci yatırımcısı Borusan EnBW Enerji ile bir kez daha ortak olmaktan gurur duyuyor." dedi.

Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı, "Borusan EnBW Enerji, Türkiye'de yenilenebilir enerji altyapısını geliştirmeye olan bağlılığımızı gösteren bu dönüştürücü rüzgar enerjisi projelerine başlamanın heyecanını yaşıyor. Bu iki projeyle yenilenebilir enerjiden kurulu gücümüzü 934 MW'a çıkarıyoruz." diye konuştu.

Borusan EnBW Enerji Enerji Santralleri Genel Müdür Yardımcısı Evren Aktaş  ise "Babanlı Projemiz 2024 dördüncü çeyreğinde, Pelit Projemiz ise 2025 yılının 3. çeyreğinde devreye girecek. Nordex ile çalışmaktan mutluluk duyuyoruz Grup, bu projeler için Türkiye'deki engin kurulum tecrübesi ve güçlü servis ekibiyle bir kez daha karşımıza çıkıyor.” şeklinde konuştu.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7185652069914071041

 



Nordex Grubu, Borusan EnBW Enerji'den 80 MW'lik Sipariş Aldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı