Oğuz Kasap, Mersin ve Hatay İlleri Projelerinde İnceleme Yaptı

Oğuz Kasap, Mersin ve Hatay İlleri Projelerinde İnceleme Yaptı

Dergi: 1464       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 03/12/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Oğuz Kasap, Mersin ve Hatay İlleri Projelerinde İnceleme Yaptı


Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap ve beraberindeki heyet, DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan Mersin ve Hatay illerindeki projelerde inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.

 

Mersin’de çalışmaları devam eden Aksıfat Barajı ve Sorgun Barajı’na yapılan ziyaretlerin ardından Hatay ilinde inşası devam eden Reyhanlı Barajı İnşaatında ve Tahtaköprü Barajı’nın Yükseltilmesi işi şantiyelerinde heyet tarafından incelemelerde bulunuldu. Genel Müdür Yardımcısı Kasap'a DSİ Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanı Dr. Ayhan Koçbay, DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürü Abdul Kasım Sarımehmet ve ilgili şube müdürleri ile teknik personel de eşlik etti.

Aksıfat Barajı

Enerji, sulama ve içme suyu temini amacıyla inşa edilen baraj 82 140 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek. Mersin ili Silifke ilçesinde yapımı devam eden Baraj gövdesinin 2020 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Sorgun Barajı’nın Gövde Dolgusu Tamamlandı

Mersin ili, Erdemli ilçesindeki Sorgun Çayı üzerinde ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu tipinde bir baraj olarak yapılıyor. Projenin gerçekleşmesi halinde regüle edilen sularla Erdemli Alata Çayı'nın iki yakasında bulunan ve 900 metre kotundan deniz kenarına kadar olan brüt 52 410 dekar alanın sulanması amaçlanıyor. Ayrıca Proje tamamlandığında, HES 1, HES 2 ve HES 3 üniteleri toplamında 14.38 MW/ h kurulu güce sahip olacak.

Sorgun Barajının toplam yüksekliği 109 metre, kret uzunluğu 469 metre olup, 3.280.000 metreküp olan Barajın gövde dolgusu 28 Kasım 2019 tarihinde tamamlandı. İşin tamamında fiziki gerçekleşmesi %69'a ulaştı.

Tahtaköprü Barajının Yükseltilmesi İşinde Su Tutma İşlemine Başlandı

Gövde yükseltme çalışmaları tamamlanmış olup kret düzenleme çalışmaları devam ediyor. Depolanacak su ile 465 bin 140 dekar arazinin sulanması sağlanacak.

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap'ın katılımıyla 29 Kasım 2019 itibariyle Tahtaköprü Barajı'nda su tutma işlemine başlanılmıştır.

Reyhanlı Barajı:

Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi Hatay ili Reyhanlı, Kırıkhan ve Kumlu ilçe sınırları içerisinde yaklaşık 600.000 dekar alanın sulanması hedefleniyor. Sulamanın yanı sıra taşkın faydası da olan baraj 200.000 dekar alanı taşkından koruyacak.

Proje muhtevasında Reyhanlı Barajı başta olmak üzere 1 adet baraj, 7 adet sulama tesisi olmak üzere toplam 8 adet iş mevcut.

Proje kapsamında yer alan Reyhanlı Barajı, sulama tesislerinin tamamen bitirilip hayata geçirilmesi ile yaklaşık 121 bin kişiye iş imkânı, yılda 453 Milyon TL ekonomiye katkı sağlanacak.

DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürlüğü sınırları dâhilinde tamamlanan ve yapımları devam eden işler ile ilgili Bölge Müdürü Abdul Kasım Sarımehmet ve ekibini tebrik eden Genel Müdür Yardımcısı Kasap; bu vesile ile DSİ 6. Bölge Müdürlüğü çalışanlarına başarı ve kolaylıklar dilediğini ifade etti.

 



Oğuz Kasap,  Mersin ve Hatay İlleri Projelerinde İnceleme Yaptı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı