Özbal ve Erciyas Çelik birleşme için tekrar başvuracak

Özbal ve Erciyas Çelik birleşme için tekrar başvuracak

Dergi: 1356       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/10/2017      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Özbal ve Erciyas Çelik birleşme için tekrar başvuracak


Özbal ve Erciyas Çelik, ilk birleşme başvurusuna onay vermeyen SPK'ya, Kurul kararları doğrultusunda tekrar başvuracak.

İlk başvurularına Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onay verilmeyen halka açık Özbal Çelik ve Erciyas Çelik'ten yeni bir birleşme hamlesi geldi. Kurul söz konusu ret kararının nedenini ise, birleşmeyle ilgili Kurul'a sunulan ve onaylanan Duyuru Metni'ndeki şartların yerine getirilmemesinini göstermişti.

Olumsuz yanıtın ardından şirketlerin dünkü yönetim kurullarında, birleşme kararının aynen muhafaza edildiği ve SPK'nın önceki ret kararını göz önünde bulundurarak yeni bir başvuru yapma kararı alındı. Konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan bilgilere göre birleşme ile ilgili, şirketlerin 30.06.2017 tarihli finansal tabloları esas alınarak, yeni bir uzman kuruluş raporu hazırlatılmasına karar verildi. Şirketler, birleşme işlemine ilişkin gerekli yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından Kurul'a yeni bir başvuru yapacak.

SPK ilk başvuru için aldığı ret kararının ardından, yeni finansal tablolar üzerinden ve birleşme oranının adil ve makul olduğuna ilişkin tereddüt bırakmayacak şekilde hazırlanan bir uzman kuruluş raporu ile başvurulması halinde birleşme işleminin yeniden değerlendirmeye alınabileceğini şirketlere bildirmişti.

 

 



Özbal ve Erciyas Çelik birleşme için tekrar başvuracak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı