SSB Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi'nde Sözleşme İmzaladı

SSB Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi'nde Sözleşme İmzaladı

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Makine İhaleleri

Dergi: 1410       Kategori: Makine İhaleleri       Yayınlanma Tarihi: 09/11/2018       İhale Aşaması: Sonuçlandı
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


SSB Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi'nde Sözleşme İmzaladı


Savunma Sanayii Başkanlığı'nca (SSB) gerçekleştirilecek olan; “Güç Grubu Geliştirme Projesi” ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile BMC arasında Altay tankının seri üretim sözleşmesi’ne dair anlaşma imzalandı. İmza törenine, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türk Silahlı Kuvvetleri ve BMC yetkilileri katıldı.
Türkiye'nin ilk Milli Ana Muharebe Tankı Altay’ın tasarımında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirebileceği her türlü harekat şartları ve katılım sağlayacağı BM/NATO harekatlarının ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunu belirten İsmail Demir; Altay, Türkiye'nin geliştirdiği 3+ nesil ana muharebe tankıdır. Altay için BMC ve ASELSAN olmak üzere pek çok üreticinin ortaklığında seri üretime başlanacağını belirtti.
Bu amaçla modern tanklarda kullanılan en yeni teknolojilerle donatıldı. Altay, sahip olacağı üstün ateş gücü ve isabet oranı, yüksek hareket kabiliyeti ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en temel ve caydırıcı güçlerinden biri olacak. Altay tankında tank komutanı, nişancı, sürücü ve doldurucu, yani 4 mürettebat çalışıyor.
Altay’ın üzerinde ana silah olarak, pek çok değişik mühimmatı atabilen 120 mm’lik 55 kalibre top mevcut. Ana silah ve yardımcı silahların kontrol edilebilmesi adına Altay’a yeni nesil atış kontrol sistemi entegre etme çalışmaları ise devam ediyor. Bu sistem sayesinde Altay, hareket halindeki hedefleri dahi son derece yüksek isabet oranıyla vurabillecek.
Altay'da, her çeşit tehdide karşı tankı korumak üzere tasarlanan modüler kompozit zırhlar ve mürettebatın kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer tehditlerin olduğu ortamlarda görevlerini gerçekleştirmesine imkan sağlayan yardımcı sistemler de var.
Hatırlanacağı gibi konuyla ilgili daha önceki gelişmeler 1407 sayılı dergimizde yer almıştı.



SSB Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi'nde Sözleşme İmzaladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı