ŞUSKİ Akçakale Atık Su Arıtma Tesisi Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı

ŞUSKİ Akçakale Atık Su Arıtma Tesisi Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yatırım Projeleri

Dergi: 1430       Kategori: Yatırım Projeleri       Yayınlanma Tarihi: 25/03/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


ŞUSKİ Akçakale Atık Su Arıtma Tesisi Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı


Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdür-lüğü Plan Proje Daire Başkanlığınca gerçekleştirilecek olan, "Akçakale Atık Su Arıtma Tesisi Projesi" ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; söz konusu projenin ÇED Başvuru Dosyası'nın incelenerek, uygun bulunmasından sonra ÇED süreci başladı.
9.200.000 TL'ye mal olması beklenen projenin ÇED Başvuru Dosyası Habitat Mühendislik firması tarafından hazırlandı. ÇED süreci ile ilgili çalışmaların tamamlan-masından sonra 2019 yılı içinde yapım ihalesi ile ilgili ilan yapılması bekleniyor. Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) tarafından Şanlıurfa ili, Akçakale ilçesi, Öncül mahallesi 115 Ada, 2,4 Parsel adresinde “Akçakale Atık Su Arıtma Tesisi” yapılması planlanlanıyor.
Projenin amacı Şanlıurfa ili Akçakale ilçesinde oluşan atık suların çevresel etkilerinin azaltılarak mevcut kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, en ekonomik ve fenni bir biçimde arıtılmasının sağlanması. Faaliyetin gerçekleştirileceği arazinin fiili durumu Akçakale Belediyesinde olup Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (ŞUSKİ) tahsis edildi.
Faaliyet alanı içerisinde 2002 yılında GAP Güneydoğu Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Atık Su Arıtma Tesisi (havuzlar ve idari binalar) yapıldı ve işletilmesi 2014 yılına kadar Akçakale Belediyesine bırakıldı. 31.03.2014 tarihinden sonra ŞUSKİ kurulunca işletmesi ŞUSKİ’ye geçti. Ancak yeni yapılacak proje ile birlikte mevcut havuzlar ve idari binalar iptal edilecek yerine yeni tesis kurulumu yapılacak. Projelendirme için kabul edilen nüfus 2038 yılı için (I. Kademe) 89.476 kişi, 2053 yılı için ise (II. Kademe) ise 129.032 kişidir. İller Bankası İçmesuyu Tesisleri Etüt, Fizibilite ve Projelerinin hazırlanmasına ait teknik şartnamesine göre hesaplanan atıksu oluşumu I. Kademe (2038 yılı) için 19.889 m3/gün, II. Kademe (2053 yılı) için 25.167 m3/gündür.
Projenin inşaat aşamasında 100, işletme aşamasında ise 10 kişinin çalıştırılması planlanmakta. İnşaat aşamasında çalıştırılacak yaklaşık 100 kişilik personelin büyük kısmı bölge halkından seçilmesi sağlanarak, projenin inşaat aşamasının bölgede istihdam yaratması sağlanacak.
Bilindiği gibi, 26 Şubat 2018 günü teklifleri toplanan ve yaklaşık maliyeti 363.333 TL olarak belirlenen "Şanlıurfa ili Akçakale ilçesi Atık Su Arıtma Tesisi Projesi Hazırlanması" ihalesini kazanan MC1860 firması ile 116.200 TL üzerinden sözleşme imzalanmıştı.
Hatırlanacağı gibi, konuyla ilgili daha önceki gelişmeler 1378 sayılı dergimizde yer almıştı.



ŞUSKİ Akçakale Atık Su Arıtma Tesisi Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı