Tolga Kaan Doğancıoğlu Sabancı Climate Technologies'in, Evren Güzel Temsa'nın Başına Geçiyor

Tolga Kaan Doğancıoğlu Sabancı Climate Technologies'in, Evren Güzel Temsa'nın Başına Geçiyor

Dergi: 1686       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 23/04/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Tolga Kaan Doğancıoğlu Sabancı Climate Technologies'in, Evren Güzel Temsa'nın Başına Geçiyor


Sabancı Holding'in,  2019 yılı Mayıs ayında İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a sattığı, 2020 yılı sonunda ise Çek markası Skoda ile ortak olarak geri aldığı Temsa'da önemli görev değişikliği bekleniyor.

Tolga Kaan Doğancıoğlu,  1 Temmuz 2024'te TEMSA'daki  CEO'luk görevini devrederek,  Sabancı Holding'in Teksas Austin'deki enerji şirketi "Sabancı Climate Technologies"in başına geçecek.  

Tolga Kaan Doğancıoğlu: Ankara Anadolu Lisesi ve ODTÜ Makine Mühendisliği eğitimi sonrasında iş hayatına Aselsan’da başlayan Tolga Kaan Doğancıoğlu, sonrasında ENKA Teknik ve Ford Otosan’da ulusal ve uluslararası projelerde çalıştı. Bu dönem içinde Koç Üniversitesi özel MBA programını tamamladı. 2005 yılında Hexagon Studio mühendislik ve tasarım şirketini kurmak üzer, Ford Otosan’dan ayrıldı ve 12 yıl boyunca bu şirketin genel müdürlüğünü yürüttü. Aralık 2017’de Sabancı grubuna, Sanayi Grup Başkanlığı Proje ve İş Geliştirme Direktörü olarak katılan, Temmuz 2018’de ise Kordsa İnşaat ve İş Geliştirme Direktörlüğü görevine getirilen Tolga Kaan Doğancıoğlu, TEMSA’nın Sabancı Holding – PPF Group ortaklığına devir sürecinin tamamlanmasıyla birlikte TEMSA CEO’luğuna atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır, İngilizce ve Almanca bilmektedir. 

  

Evren Güzel  otomotiv ana sanayinde ilk Türk kadın CEO olacak

Tolga Kaan Doğancıoğlu’nun yerine atanması beklenen Brisa Pazarlama ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcısı Evren Güzel  otomotiv ana sanayinde ilk Türk kadın CEO olacak.

Evren Güzel: Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra Birmingham Üniversitesi Avrupa Birliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. İş hayatının başlangıcında ITO Emniyet ve Güvenlik Sis. San. Tic. A.Ş. bünyesinde Dış Ticaret Yönetmeni olarak çalışmıştır. Brisa bünyesine Mayıs 2006 yılında Dış Satış Koordinatörü görevi ile katılan Evren, 2010-2017 yılları arasında Dış Satışlar Müdürü (Bölge 1) olarak görev yapmıştır. Evren, Ağustos 2017 tarihinden itibaren, Pazarlama Direktörü görevini yürütmekteyken, 2020 yılı Aralık ayında Brisa Pazarlama ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcısı görevine atanmıştır.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7188507516689891329

 

 



Tolga Kaan Doğancıoğlu Sabancı Climate Technologies'in, Evren Güzel Temsa'nın Başına Geçiyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı