Vademsaş Selet Üretim Atölyesi açıldı

 Vademsaş Selet Üretim Atölyesi açıldı

Dergi: 1423       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 08/02/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


 Vademsaş Selet Üretim Atölyesi açıldı


 Vademsaş Selet Üretim Atölyesi açıldı. Açılışta bir konuşma yapan Vademsaş CEO/Genel Müdürü Dursun Güven şunları söyledi:

 
"Bugün Vademsaş için önemli bir gün, birçok kişinin uzun uğraş ve gayretlerin neticesinde selet atölyemizi açabilmek, bizlere büyük mutluluk veriyor.
Müsaadenizle selet atölyemizin açılışına nasıl geldiğimizi kısaca anlatmak istiyorum.
3 yıl önce depomuzun yetersiz gelmesi nedeniyle, daha fazla alana ihtiyacımız olmuştu. Bu konuda Yönetim kurulundan onay aldıktan sonra, TCDD den ek arazi kiralamak için başvurduk, TCDD de bize ek olarak 4.200 m arazi tahsis etti.
Arazinin üzerinde bir bina mevcuttu, bu atölyemizin tam olarak bulunduğu yerde. O zaman bu binanın selet üretimi için çok uygun olacağını, özellikle buraya kadar demir yolu bağlantısını olması ve de o binada vagondan yük indirmek için güzel bir rampanın olması da, avantajlı olacağını düşünmüştük.
1,5 yıl sonra Yönetim Kurulu ikna oldu, Şirketimizin ortaklarından olan voestalpine nin yöneticileri ülkemize ve şirketimize güvendiklerini belirterek selet üretimine ve gerekli olan Binanın yatırım bütçesine onay verirken diğer ortağı TCDD ve Kardemir de bu yatırımı tam olarak desteklediler.
Biz var olan binayı kullanmak isterken, ne yazık o bina depreme dayanıklı çıkmadı ve yeni bir bina inşaa etmemiz gerekti. Belediye ve diğer kurumlardan onay alınması neticesinde Temmuz 2018 de binanın inşaatında başlandı. Geçen hafta ise, binanın inşaatı tamamlandı.
Her sene seletler için 2 Mil. EUR civarında ithalat yapmak zorundaydık, bu yatırım sayesinde bu ithalattan kurtulmakla birlikte, aynı zamanda yerli üretim oranımızı da artırmış olduk. Daha da güzel olanı, biz önümüzdeki birkaç ay içinde yılda 1 Mil. EUR ihracat yapmak için sipariş aldık. Bu durum hepimizi bilahare mutlu ediyor.
Umarım bu yatırım çalışanlarımız, şirketimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olur." 
 
 
 

 
 
voestalpine Kardemir Demiryolu Sistemleri San. Tic. AŞ.
VADEMSAS, demiryolu makas sistemlerine dünyada lider olan voestalpine VAE Grubu’nun bir şirketidir. Yenilikçi hareket, kilitleme ve gözetim sistemleri, sabit tesisler ve hareket halindeki malzemeler için tanılayıcı sistemler ve çok katmanlı servis seçenekler ürün portföyünü tamamlamaktadır. Dünyanın her yerinde yüksek hız, ağır taşımacılık ve banliyö alanlarında sahip olduğu itibar sahibi referansları, şirketin geniş kapsamlı yetkinliğinin altını çizmektedir.

 



 Vademsaş Selet Üretim Atölyesi açıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı