Vestas, Sıfır Atık Rüzgar Türbinleri Üretecek

Vestas, Sıfır Atık Rüzgar Türbinleri Üretecek

Dergi: 1471       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/01/2020      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Vestas, Sıfır Atık Rüzgar Türbinleri Üretecek


Rüzgar türbini üreticisi Vestas, amacının atık malzeme üretmeyen bir değer zincirinin işletilmesi haline gelmek olduğunu açıkladı.

Bu açıklamada değer zincirinin, tasarım, üretim, hizmet ve kullanım ömrü kısımlarında “döngüsel ekonomi yaklaşımı” getirilmesiyle sağlanacağı bildirildi.

Aarhaus/Danimarka merkezli firma, yeni atık yönetimi stratejisini önümüzdeki iki yıl içinde sunacağı açıklamasında bulundu.

Vestas’ın geçici operasyonlar müdürü Tommy Rahbek Nielsen, yaptığı açıklamada, “Dünyanın en büyük rüzgar enerjisi tedarikçisi olan Vestas, değer zincirindeki atıkları ortadan kaldırma sorumluluğuna sahip.” dedi.

“Rüzgar enerjisi hızla büyümeye devam edecek, bu nedenle muhafazakar bir yaklaşımın zamanı geride kaldı” diye ekledi.

Vestas’ın sıfır atık rüzgar türbinlerini hedeflemesi, sektörün karşı karşıya kaldığı önemli bir soruna işaret ediyor. Çünkü türbinler yenilenebilir enerji üretirken, yapılarından kaynaklanan çevresel bir etkiye de sebep oluyor.

Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanan 2017 raporuna göre rüzgar türbini kanatlarından kaynaklanan 2050 yılına üretilen atık miktarı tahminen 43,4 milyon tonu bulabileceği belirtiliyor.

Rüzgar enerjisi, israfı ve çevresel etkileri azaltmayı amaçlayan birçok endüstriden sadece biri olduğu söylenebilir. Örneğin, geçen Ekim ayında, tüketim malları devi Unilever, 2025 yılına kadar plastik kullanımını yarıya indireceğini söyledi.



Vestas, Sıfır Atık Rüzgar Türbinleri Üretecek




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı