YASKİ güneş enerjisi sistemiyle yılda 1 milyon lira tasarruf ediyor

YASKİ güneş enerjisi sistemiyle yılda 1 milyon lira tasarruf ediyor

Dergi: 1513       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 20/11/2020      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


YASKİ güneş enerjisi sistemiyle yılda 1 milyon lira tasarruf ediyor


Yalova Atık Su Arıtma Tesisleri ve Kanalizasyon Yapma ve İşletme Birliği, güneş enerjisi sistemiyle yılda 1 milyon lira tasarruf ediyor.

Yalova Atık Su Arıtma Tesisleri ve Kanalizasyon Yapma ve İşletme Birliği (YASKİ), arıtma havuzlarının üzerine kurulu 3 bin 360 güneş paneli ile ihtiyacı olan enerjinin 3'te 1'ini kendisi üretiyor.

15 ay önce bir firmaya yaptırılan ve 6 milyon liraya mal olan sistem sayesinde, son bir yılda enerjide 1 milyon lira tasarruf eden tesis bir taraftan da fazla olan enerjisini satarak 120 bin lira gelir elde etti.

 Güneş enerjisiyle elektrik enerjisini üreten ilk arıtma tesisi

YASKİ Başkanı Ahmet Kumali, güneş enerji sistemini, enerji maliyetlerini aşağıya çekebilmek için hayata geçirdiklerini söyledi.

2019 yılında projenin enerji üretmeye başladığını anlatan Kumali, "Bu proje ile Türkiye'ye örnek olduk. Yaklaşık 15 aydır sistemimiz aktif olarak çalışıyor. Tesisimiz güneş enerjisiyle elektrik enerjisini üreten ilk arıtma tesisidir. 4 havuz üzerinde 3 bin 360 panelden oluşuyor" dedi.

 

"Arıtma tesislerinde dünyada en büyük, Türkiye'de tektir"

Tesisin kuruluş aşamasında destek veren Vali Muammer Erol, milletvekilleri, belediye başkanları ve idarecilere teşekkür eden Kumali, şunları söyledi:

"Arıtma tesislerinde dünyada en büyük, Türkiye'de ise tektir. Tesisimizde enerji giderlerimizin üçte birini karşılıyoruz. Türkiye'de birçok kurum tarafından da örnek alınıyoruz. BUSKİ gibi kurumlardan gelen ekipler burada incelemelerde bulundu. Malum en büyük giderimiz enerji maliyetleri. Bize enerji sağlayan firma ile günlük mahsuplaşma yapıyoruz. Ayrıca fazla ürettiğimizi de UEDAŞ'a satıyoruz. Son bir yıl içerisinde UEDAŞ'a verdiğimiz fazla enerjimiz için 120 bin liralık bir fatura kestik."



YASKİ güneş enerjisi sistemiyle yılda 1 milyon lira tasarruf ediyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower