Yeniköy ve Kemerköy Santralleri Rehabilitasyon Çalışmaları Önümüzdeki Yıl Başlayacak

Yeniköy ve Kemerköy Santralleri Rehabilitasyon Çalışmaları Önümüzdeki Yıl Başlayacak

Dergi: 1392       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 29/06/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Yeniköy ve Kemerköy Santralleri Rehabilitasyon Çalışmaları Önümüzdeki Yıl Başlayacak


 

IC İçtaş ve Limak Grupları, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) satın aldıkları Kemerköy Termik Santrali ve Yeniköy Termik Santrali ile ilgili rehabilitasyon çalışmaları önümüzdeki yıl başlayacak.

Yatırımlar Dergisi'ne konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İçtaş Enerji Yatırım Direktörü Sertaç Akdemir, bugüne kadar özelleştirilmiş santraller içersindeki en kapsamlı rehabilitasyon çalışmalarının bu santraller için yapıldığını ifade etti. Santrallerin ilk ünitelerinin 01 Ocak 2019’da Devre dışı bırakılarak türbin-generatör setleri kazan ve yardımcı aksamların yenileneceğini belirten Sertaç Akdemir, rehabilitasyon çalışmalarının toplamda 40 ay kadar süreceğini kaydetti.

Rehabilitasyon çalışmaları sonunda santralin 200 MW Brüt artış göstereceğini ve kömür tüketimlerinde artış olmayacağını açıklayan Sertaç Akdemir, bu durumun yakalanmış olan dizayn değişikliği Türbin-generatör setlerinin tamamıyla yeni dizayn ilke değişmesi verimlilik artışı ile mümkün olduğunun altını çizdi.

Santrallerdeki rehabilitasyon işleri için ABD'li General Electric (GE)- Garanti Koza Energy Konsorsiyumu ile 23 Haziran 2017 günü sözleşme imzalanmıştı.Yüklenici konsorsiyum dizayn çalışmalarına devam etmekte olup ,yıl sonuna doğru mobilizasyona başlayacak.

 



Yeniköy ve Kemerköy Santralleri  Rehabilitasyon Çalışmaları Önümüzdeki Yıl Başlayacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı