50’nci Grup Aydınlatma Donanımları Sanayii Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektör Toplantısı yapıldı

50’nci Grup Aydınlatma Donanımları Sanayii Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektör Toplantısı yapıldı

Dergi: 1420       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 17/01/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


50’nci Grup Aydınlatma Donanımları Sanayii Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektör Toplantısı yapıldı


Her yıl İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) iş birliğinde düzenlenen 50’nci Grup Aydınlatma Donanımları Sanayii Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektör Toplantısı İSO Odakule Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

İhracat yolunda ilk adımın kaliteli ürün üretmek olduğu bilinci ile toplantının açılış konuşması Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü, Mehmet Bozdemir tarafından yapıldı. Ürünlerin kalitesi için ürün güvenliği ve denetimi konusunda bilgiler aktaran Bozdemir, 2017 yılından itibaren gerçekleştirdikleri denetimlerde binden fazla ürün üzerinde inceleme yaptıklarını ve aydınlatma ürünleri için ortalama yüzde 32 uygunsuzluk oranı tespit edildiğini açıkladı. Standartlara uygun üretilen her ürün için ihracat kapısının açılacağını belirten Bozdemir, bu oran için ortak hedeflerin sıfır olması gerektiğini vurguladı. Bozdemir, hedefe ulaşmak adına da denetimlerden daha çok kök analiz ile sebepleri tespit etmeye bu doğrultuda sektör paydaşları ile ortak çalışmalar sonucunda tespit edilecek eylem planları ile çözüme odaklandıklarını söyledi.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Markalaşma ve Tasarım Destekleri Daire Başkanı, Gözde İnaneri, ihracat destekleri ile ihracata hazırlık, pazarlama ve markalaşma konu başlığı altında ihracata yönelik olarak Ticaret Bakanlığı’nın destekleri hakkında bilgiler aktardı. İnaneri, yurt dışına açılma sürecinde firmalara her safhada destek sağlanmasını amaçlayan bütünsel bir bakış açısıyla çalışmaların devam ettirildiğini belirtti. Özellikle istihdam ve tasarım konusundaki destekleri sektör paydaşları tarafından ilgi ile karşılandı. Ürün güvenliği tam ve başarılı bir ihracat için bütün şartlar hazır, ancak yurt dışındaki müşterilerin alım gücünü kuvvetlendirmek sürecin önemli ve tamamlayıcı unsuru olarak dikkat çekiyor. Eximbank Pazarlama Müdürü Müge Deste, bu bilinç ile ihracat yolculuğunda üreticinin önemli bir pazarlama aracı olan finansal çözümler hakkında bilgi verdi.

KOSGEB İstanbul Boğaziçi Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Tuğçe Türkoğlu, halen taslak halinde olan Uluslararasılaştırma Desteği hakkında bilgi aktararak, bu desteğin de önemli bir fırsat olduğu konusunda farkındalık oluşturdu.



 50’nci Grup Aydınlatma Donanımları Sanayii Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektör Toplantısı  yapıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı