Ak-Ay Elektrik, Nijerya'da 40'dan Fazla Trafo Merkezini Tamamladı

Ak-Ay Elektrik, Nijerya'da 40'dan Fazla Trafo Merkezini Tamamladı

Dergi: 1402       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 12/09/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Ak-Ay Elektrik, Nijerya'da 40'dan Fazla Trafo Merkezini Tamamladı


Batı Afrika ülkelerinden Nijerya’da faaliyet gösteren Ak-Ay Elektrik, ülkede yürüttüğü trafo merkezi projeleriyle 3 milyon Nijeryalıya elektrik sağlayacak.
Elektrik üretiminde sıkıntı çeken ülkenin birçok bölgesinde sıklıkla kesintiler yaşanıyor. Ülkede halkın sadece yüzde 60’ının elektrik şebekesine bağlı olduğu tahmin ediliyor. Günde ortalama 4 saat elektrik hizmeti alabilen halkın büyük bölümü enerji ihtiyacını jeneratörler aracılığıyla karşılıyor.

Ak-Ay Elektrik Projeleri Koordinatör Yardımcısı Ulaş Aslan, Nijerya’daki ilk projelerine 2001’de başladıklarını söyledi. Aslan, Ak-Ay Elektrik’in yurt dışında birçok ülkede faaliyet gösterdiğini ifade ederek, Nijerya’da 40’ın üzerinde trafo projemizi tamamladık ve şu anda 5 projemiz devam ediyor. Lafiya Projesi de buna dahil. Projede 2 adet 150 megavoltamper ve 2 adet 60 megavoltamper trafo mevcut. Bu proje tamamlandığında Nasarawa eyaletinde yaşayan yaklaşık 3 milyon Nijeryalıya elektrik ulaştırılması için gerekli altyapıyı sağlamış olacağız.” dedi.

Nijerya’nın petrol ve doğalgaz açısından çok zengin bir ülke olduğunu ancak enerji sıkıntısı yaşadığını aktaran Aslan, “Ülkede enerji santralleri yüzde 5 kapasite ile çalışıyor. Bunun başlıca nedenleri arasında, elektrik üretimi için inşa edilen enerji santrallerinin bakım eksiklikleri, doğalgaz depolama işleminin maliyetli olması, ihracattaki bazı sıkıntılar, işletim sistemindeki eksiklikler ve dağıtım firmalarının yeterli altyapıyı kuramamış olması yer alıyor. Bu nedenle üretilenden çok daha az elektrik enerjisi halka ulaştırılıyor ve Nijerya’nın birçok bölgesinde elektrik sıkıntısı yaşanıyor.” diye konuştu.

 



 Ak-Ay Elektrik, Nijerya'da 40'dan Fazla Trafo Merkezini Tamamladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower