Conexpo Latin Amerika, 2-5 Ekim'de Şili’de Düzenlenecek

Conexpo Latin Amerika, 2-5 Ekim'de Şili’de Düzenlenecek

Dergi: 1452       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 12/09/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Conexpo Latin Amerika, 2-5 Ekim'de Şili’de Düzenlenecek


Latin Amerika bölgesinin en büyük iş ve inşaat makineleri ile altyapı fuarı Conexpo Latin Amerika, 2-5 Ekim 2019 tarihlerinde Şili’nin başkenti Santiago’da düzenlenecek. Türk iş makinesi üreticileri açısından da önemli fırsatlar sunması beklenen fuar, İMDER’in Amerika’daki kardeş derneği Amerika Makine ve Ekipmanları Üreticileri Derneği (AEM) tarafından düzenleniyor.

Her 3 yılda bir düzenlenen fuar, son olarak 2016’da 90’dan fazla ülkeden 32 bin kişiyi ağırlamıştı. Fuar süresince düzenlenecek konferanslar ve toplantılar ile Latin Amerika pazarının fırsatları katılımcılar ile paylaşılacak. Fuar aynı zamanda Türkiye, Kuzey Amerika, Almanya ve Çin pavyonlarına ev sahipliği yapacak. Fuar sırasında kurulacak demo alanları ile güvenlik alanındaki son inovasyonlar ziyaretçiler ile paylaşılacak.

 

İş makineleri sektörünün en son uygulamalarının sergileneceği Conexpo Latin Amerika Fuarı’nın önemine dikkat çeken İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Merih Özgen, “Latin Amerika, bizim en önem verdiğimiz hedef pazarlar arasında yer alıyor. Türk iş makinesi üreticileri için büyük fırsatların yer aldığı bu pazarda Conexpo Latin Amerika Fuarı aracılığıyla biz de yeni iş birliği imkânları için görüşmeler yapacağız” dedi.

Katılımcı firmaların yerel ve bölgesel pazardaki faaliyetlerini genişletmek için önemli bir platform olacak fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Merih Özgen, şu bilgileri verdi:

“Türk iş makinesi sektörü bugün 133 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Bir diğer ifadeyle yerli makinelerimiz bugün dünyanın 133 ülkesinde çalışıyor. Sektör olarak yeni hedef pazarlar ile ihracat ağımızı genişletmeye çalışıyoruz. Latin Amerika hedef pazarlar içinde büyük bir öneme sahip. Latin Amerika, 2026 yılına kadar inşaat sanayi büyüklüğünü 2 katına çıkarmayı hedefliyor. Bölgedeki inşaat sektörü harcamalarının 2021 yılına kadar 596,4 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Latin Amerika’da şu anda yapım aşamasında olan projelerin tutarı 285,3 milyar dolar olarak biliniyor. İnşaata hazır olan projelerin değeri ise 573,4 milyar dolar. Büyük bir potansiyel mevcut. Dolayısıyla bizler, sektör olarak, büyük fırsatlar sunan bu pazardan daha fazla pay almayı hedefliyoruz.”

Fuara 4’ü İMDER üyesi olmak üzere 7 Türk firmanın katıldığını belirten Merih Özgen, “Umuyoruz ki katılan tüm Türk üreticilerimiz istedikleri sonuçlarla fuardan geri dönerler. Fuarda ayrıca sektörümüzdeki son gelişmeleri incelerken bir yandan da yeni iş birliği imkânlarını görüşeceğiz. İMDER olarak, iş makineleri sektörü olarak ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek ve ekonomimize güç katmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.



 Conexpo Latin Amerika, 2-5 Ekim'de Şili’de Düzenlenecek




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower