ABB, Power Conversion Bölümünü AcBel Polytech Inc. Şirketine Satıyor

ABB, Power Conversion Bölümünü AcBel Polytech Inc. Şirketine Satıyor

Dergi: 1623       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 27/01/2023      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


ABB, Power Conversion Bölümünü AcBel Polytech Inc. Şirketine Satıyor


ABB, Power Conversion bölümünü AcBel Polytech Inc. şirketine 505 milyon dolar nakit karşılığında satmak üzere anlaşmaya vardı.


Bu satış operayonu daha önce açıklanan bölüm portföyü önlemlerine ilişkin son tasfiye.

Satış işleminin 2023 yılının ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. ABB, kapanışın ardından satıştan elde edilen gelirle operasyonel olmayan küçük bir defter kazancı elde etmeyi bekliyor. Eski adı Lineage Power olan Power Conversion bölümü, 2018 yılında GE Industrial Solutions satın alımının bir parçasıydı ve ABB'nin ana bölümlerinden biri olma özelliğini taşımıyor.

Bölümün merkezi Plano, Teksas, ABD'de olup, ağırlıklı olarak üç büyük tesiste ve ABD genel merkezinde olmak üzere dünya çapında yaklaşık 1.500 çalışanı bulunuyor. Kuzey Amerika pazarına net bir şekilde odaklanarak 2022 yılında yaklaşık 440 milyon dolar gelir ve yaklaşık 50 milyon dolar faaliyet geliri elde etti.

Telekomünikasyon, veri merkezi ve endüstriyel sektörlerdeki kritik görev uygulamaları için uçtan uca güç dönüştürme çözümleri sunan küresel bir tedarikçi olan işletme, iyi konumlanmış durumda olup şu anda 5G ağlarının yaygınlaşması, bulut bilişim ve üretim otomasyonunun artan kullanımı gibi önemli teknoloji mega trendlerinden faydalanıyor.

ABB CEO'su Björn Rosengren, "Gelecekte AcBel'in liderliğinde güçlenerek ilerleyebilecek bu uzmanlaşmış işletme için yeni ve mükemmel bir ev bulduğumuz için çok mutluyuz" dedi. "Dodge'un satışı ve Accelleron'un bölünmesi de dahil olmak üzere 2020 sonunda açıklanan tüm bölüm portföyü tasfiyelerini tamamlamaktan da mutluluk duyuyoruz.”

AcBel Yönetim Kurulu Başkanı Jerry Hsu ise şu yorumu yaptı: "Power Conversion'ın AcBel ailesine katılmasını mutlulukla karşılıyoruz. Ürün portföyü, müşteri tabanı ve uzmanlık açısından birbirimizi son derece tamamlayıcı nitelikte olduğumuz için bu işlemin her iki taraf için de faydalı olduğuna inanıyoruz. AcBel'in akıllı üretim ve orijinal tasarım üretimindeki temel yeteneklerini Power Conversion'ın üstün ve yüksek kaliteli ürünlerdeki en son teknolojiler ve gelişmiş sistem çözümleriyle birleştirerek, müşterilerimiz ve yatırımcılarımız için değer yaratmaya devam etmek adına daha kapsamlı bir ürün portföyü oluşturabilecek ve çözüm tekliflerimizi genişletebileceğiz.”

AcBel, anahtarlamalı güç kaynaklarının üretimi ve tasarımında küresel liderlerden biri konumunda. AcBel, bilgisayarlar, akıllı ev aletleri ve telefonlar, sunucular ve ağ ekipmanları gibi çok çeşitli uygulamalar için güç çözümleri sunmanın yanı sıra, sürdürülebilir enerji ve elektrikli araçlar alanındaki fırsatların da üstünde duruyor. Merkezi Tayvan'da bulunan ve dünya çapında 8 bin 800'den fazla çalışanı olan AcBel, sürdürülebilir enerji ve yüksek verimli güç kaynakları ile dünyaya güç vermeyi hedefliyor.

Citi, işlemde ABB'nin münhasır finansal danışmanı ve Milbank LLP de hukuk danışmanı olarak görev yapıyor.

ABB, daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir gelecek için elektrifikasyon ve otomasyon çözümleri sunan bir teknoloji lideridir. Şirketin çözümleri, üretim, hareket, enerjilendirme ve işletimi optimize etmek üzere mühendislik bilgisini ve yazılımı birbirine bağlar. 130 yılı aşkın mükemmellik üzerine inşa edilen ABB'nin 105.000 çalışanı, endüstriyel dönüşümü hızlandıran inovasyonları üretmeye devam ediyor. www.abb.com.tr

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7024632774636544000

 



ABB,  Power Conversion Bölümünü AcBel Polytech Inc. Şirketine Satıyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı