Alstom, ETCS Seviye 1 ve 2 ile donanımlı Türkiye'nin ilk lokomotifini teslim etti

Alstom, ETCS Seviye 1 ve 2 ile donanımlı Türkiye'nin ilk lokomotifini teslim etti

Dergi: 1554       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 17/09/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Alstom, ETCS Seviye 1 ve 2 ile donanımlı Türkiye'nin ilk lokomotifini teslim etti

Alstom, Eskişehir - Kütahya - Alayunt - Balıkesir demiryolu hattı için ETCS Seviye 1 ve 2 ile donanımlı Türkiye'nin ilk lokomotifini teslim etti

Alstom, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile Ankara'nın yaklaşık 260 km doğusundaki Eskişehir'i Ege kıyısı yakınlarındaki Balıkesir'e bağlayan hattaki sinyalizasyon ve telekomünikasyon sistemlerini temin etmek üzere yaptığı sözleşmenin bir parçası olarak Avrupa Tren Kontrol Sistemi (ETCS) seviye 1 ve 2 ile donanımlı 26 lokomotiften ilkini teslim etti. 328 km uzunluğundaki bu demiryolu hattı Kütahya şehrine de hizmet veriyor.

Yeni sinyalizasyon sistemi, TCDD'nin Eskişehir - Balıkesir koridorundaki demiryolu hizmetlerini verimli ve sorunsuz bir şekilde yönetmesini sağlayacak. Ayrıca hattın kapasitesinin artırılması da mümkün olacak.

Eskişehir - Kütahya - Alayunt - Balıkesir (EKB) projesi, tüm hattın tasarımını, imalatını ve teminini kapsayan EKB hattı için hatboyu ve araçüstü modernizasyon projesi olarak son teknoloji ERTMS/ETCS Seviye 1 ve 2'ye dayalı Alstom sinyalizasyon sistemi olan Atlas, anklaşman çözümü olan Smartlock ve bir entegre kontrol merkezi olan Iconis'i içermektedir. Ayrıca Alstom, hemzemin geçit sistemleri, teknik ekipman binalarının yanı sıra güç dağıtımı ve kesintisiz güç temini sistemlerini de temin ediyor. Alayunt - Afyon hat kesiminde de proje için GSM-R sistemi temin ediliyor.

Alstom MENAT ve Türkiye Genel Müdürü Mama Sougoufara, "Uzun vadeli bir ortak olarak, TCDD'nin demiryolu teknolojisini geliştirme ve hattın güvenlik ve kapasitesini geliştirme misyonunu desteklemeye devam etmeye kararlıyız. Yeni ETCS ile lokomotifler için eski Otomatik Tren Koruma sistemlerinin (ATP) imkanlarının ötesinde gelişmiş bir emniyet seviyesi sağlayacak. Ayrıca, EKB hattının toplam işletme maliyetini azaltacak ve ülkeler arasında ortak iletişimi sağlarken hat uzunluğu ve araçüstü ekipmanı standart hale getirecek. TCDD ile birlikte başardıklarımızla gurur duyuyoruz.” dedi.

Alstom, demiryolu araçları, metro ve tramvaylar için anahtar teslim ulaşım sistemleri sunarak, sinyalizasyon ve tren kontrol teknolojisinin önde gelen sağlayıcısı olarak 60 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de faaliyet gösteriyor. İstanbul ofisi, proje yönetimi, mühendislik, eğitim ve bakım hizmetleri sunan, sistem ve altyapı proje ekiplerinin yanı sıra Alstom'un dijital ve entegre sistemler uzmanlığı için bölgesel merkeze ev sahipliği yapıyor.   

 

Linkedin paylaşımımızı görmek için bu lınke tıklayabilirsiniz ...

 



Alstom,  ETCS Seviye 1 ve 2 ile donanımlı Türkiye'nin ilk lokomotifini teslim etti




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower