Ankara B.B. Başkanı Mansur Yavaş 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’nü kazandı

Ankara B.B. Başkanı Mansur Yavaş 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’nü kazandı

Dergi: 1554       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 14/09/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Ankara B.B. Başkanı Mansur Yavaş 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’nü kazandı


 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, City Mayors Foundation (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından düzenlenen World Mayor (Dünya Belediye Başkanı) organizasyonunda “2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü”ne layık görüldü.

Mansur Yavaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’ne layık görüldüğünü duyurdu.

Yavaş videolu paylaşımında şunları ifade etti: “2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü'nü kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Size hizmet etme fırsatını bana sunduğunuz için teşekkür ediyorum.”

 

Bu resim için metin sağlanmadı

World Mayor’ın web sitesinde Başkan Yavaş’ın ödülü neden kazandığı şu açıklama ile belirtildi: “Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü, Türkiye’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, Avrupa ve Asya’nın büyük başkentlerine eşit bir metropol inşa etme çabası ve vizyonu nedeniyle verildi. Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinden bu yana halkın güvenini ve şeffaflığını esas alan bir liderlik tarzı geliştirmiştir. Yolsuzlukla mücadelesi cesaret ve inanç gösteriyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gıda yardımı, parasal destek ve diğer hayati hizmetlerin sağlanması da dahil olmak üzere bir dizi güvenlik ağı programı aracılığıyla toplumun yoksul ve en savunmasız kesimlerini destekledi. Covid sonrası bir dönüşüm için vizyonu da övgüye değer. Yeşil şehir projelerine, toplu taşımanın elektrifikasyonuna, temiz suya ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor. Belediye Başkanı Yavaş, Covid pandemisinin başlangıcından itibaren insanları tam olarak bilgilendirmenin önemini anladı. Bağlantıları zayıf olan bölgelere internet erişimi sağladı ve hemşehrileriyle iletişim kurmak için sosyal medyayı tam olarak kullandı. Belediye Başkanı’nın halihazırda uygulamaya koyduğu önlemler ve Türkiye’nin başkentine yönelik vizyonu Ankara’yı daha dayanıklı ve sürdürülebilir bir şehir yapacak. Dünya Belediye Başkanı Projesi’nin aldığı binlerce referans ve yoruma bakılırsa, Ankara halkı ve diğer bölgelerden ya da Türkiye’den pek çok kişi, Mansur Yavaş’ın şehri dünyanın en büyük başkentlerinden biri haline getireceğine inanıyor.”

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6843442470483755008

 



Ankara B.B. Başkanı Mansur Yavaş  2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’nü kazandı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı