Baykar Teknoloji, Bayraktar TB2 SİHA’ları Üretecek Bir Fabrika İnşası için Ukrayna’da Arsa Satın Aldı

Baykar Teknoloji, Bayraktar TB2 SİHA’ları Üretecek Bir Fabrika İnşası için Ukrayna’da Arsa Satın Aldı

Dergi: 1599       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 11/08/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Baykar Teknoloji, Bayraktar TB2 SİHA’ları Üretecek Bir Fabrika İnşası için Ukrayna’da Arsa Satın Aldı


Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Türk şirketi Baykar Teknoloji’nin Bayraktar TB2 SİHA’ları üretecek bir fabrikanın inşası için Ukrayna’da bir arsa satın aldığını bildirerek, “Fabrikanın projesini de geliştirdiler ve onu  hayata geçirmeyi planlıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat  2022’de Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e düzenlediği ziyaret sırasında; Bayraktar TB2 SİHA’larının üretimi için Ukrayna’da bir fabrikanın inşa edilmesini öngören anlaşma imzalanmıştı.

RBK-Ukrayna Haber Ajasına konuşan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna Bakanlar Kurulunun bir hafta önce ilgili anlaşmayı onayladığını ve oylamaya çıkarılması için parlamentoya sunulduğunu aktardı. 

Vasıl Bodnar, "Bayraktar TB2 SİHA ve Akıncı TİHA’nın geliştiricisi Baykar Teknoloji’nin Ukrayna’da bir arsa satın aldığını belirterek,şunları söyledi: “Fabrikanın projesini de geliştirdiler ve onu sonuna kadar hayata geçirmeyi planlıyorlar, çünkü bu üretimi Ukrayna’da yapmak şirket sahiplerinin kişisel bir taahhüdüydü. Ve o sadece siyasi değil aynı zamanda pratiktir. Bu tesiste üretilecek modellerin önemli bir kısmı Ukrayna üretiminin bileşenlerine sahip olacaktır”  

Büyükelçi Bodnar, “Savaşa rağmen şirketlerimiz yükümlülüklerini yerine getiriyor. Belki daha önce planlanan hacimlerde değil ama işlerini durdurmuyorlar ve bu, ilk önce bizim, Türk tarafını savunması için gerekli olan şeylerin teminindeki sorunlarıyla baş başa bırakmayan, sorumlu bir ortak olduğumuzu gösteriyor.” dedi.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6963749462577934336

 

 



Baykar Teknoloji,  Bayraktar TB2 SİHA’ları Üretecek Bir Fabrika  İnşası için Ukrayna’da Arsa Satın Aldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı