Bulgaristan'da Elin Pelin-Vakarel Demiryolu Projesini Cengiz İnşaat-Duygu Mühendislik Ortak Girişimi Başarıyla Sürdürüyor

Bulgaristan'da Elin Pelin-Vakarel Demiryolu Projesini Cengiz İnşaat-Duygu Mühendislik Ortak Girişimi Başarıyla Sürdürüyor

Dergi: 1632       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 01/04/2023      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Bulgaristan'da Elin Pelin-Vakarel Demiryolu Projesini Cengiz İnşaat-Duygu Mühendislik Ortak Girişimi Başarıyla Sürdürüyor


Sofya – Plovdiv hattının 20 km'lik Elin Pelin – Vakarel kesiminin iyileştirme çalışmaları kapsamında 1 km'lik çift delikli tünel inşaatı tamamlandı.

Bu bölüm, 51 km'lik Elin Pelin – Kostenets rotasını modernize etmeye yönelik AB destekli 498.8m levyeli bir projenin en karmaşık kısmı olarak biliniyor.

Proje kapsamındaki çalışmalar, Türk şirketleri Cengiz İnşaat ve Duygu Mühendislik tarafından kurulan Cen-Duy Demiryolu Elin Pelin ortak girişimi tarafından başarıyla sürdürülüyor.

Proje, özellikle hemzemin geçitlerin ortadan kaldırılması yoluyla, yolcu trenleri için çalışma hızlarını 160 km/saate ve yük için 120 km/saate çıkaracak, bakım maliyetlerini azaltacak ve güvenliği artıracak.

Önceki Gelişmeler:   Sofya'yı Filibe'ye bağlayan demir yolunun 20 kilometrelik Elin Pelin-Vakarel Demiryolu Hattı ihalesini Cengiz İnşaat ve Duygu Mühendislik tarafından kurulan DZZD Cen-Duy Demiryolu Elin Pelin İş Ortaklığı kazanmıştı. Bulgaristan'da en zor proje olarak ünlenen 'Elin Pelin-Vakarel Demiryolu Hattı' ihalesinin bedeli   255 milyon euro olarak belirlenmişti.

Bulgaristan Ulusal Demiryolu Altyapısı Şirketi (NRIC) tarafından ihale edilen projenin yapılmasına 2014 yılında karar verildi. Sofya-Filibe hattı olarak adlandırılan demir yolu hattı için yaklaşık 1 milyar euro bütçe ayrıldı. Hattın en önemli etabını ise Elin Pelin-Vakarel kesimi oluşturuyor.

İhale sürecinde Çin, Türkiye, Yunanistan, İtalya, İspanya, Portekiz, Polonya ve Bulgaristan’dan 9 şirket yarıştı.  72 ayda tamamlanacak 20 kilometrelik demiryolu hattının 7,68 kilometresini çift tüp, 2 adet tünel yapımı oluşturuyor.

Yeni Avusturya Tünel Açma Metodu (NATM) olarak inşa edilecek yapı tamamlandığında ise Bulgaristan'ın en uzun demiryolu tüneli olacak.

Bu tünellerin dışında proje kapsamında 8 köprü, 11 menfez ve yerleşim yerlerinin olduğu yerlerde ise 700 metrelik ses duvarı yapılacak. Ayrıca Elin Pelin yeni gar binası ile Pobit Kamık gar istasyonu proje kapsamında yapılırken, Vakarel Garı ve çevresi de yeniden düzenlenecek. 20 kilometrelik hattın sinyalizasyon ve video gözetim sistemleri de yine ortaklık tarafından gerçekleştirilecek.

Elin Pelin – Kostenets Demiryolu Hattı Modernizasyonu (LOT-1: Km: 22+554 ile km: 42+200)

  • İşin Yeri :Bulgaristan / Sofya
  • Sözleşme Tarihi :Kasım 2019
  • Tamamlama Tarihi :Kasım 2025
  • İşveren İdare :BULGARİSTAN DEVLET DEMİRYOLLARI
  • Ana Yükleyici :(Cen-Duy) Cengiz İnşaat – Duygu İnşaat Ortaklığı
  • Sözleşme Kapsamı :+ 19.950mt Hızlı Tren Hattı İnşaatı. + Altyapı ve Üstyapı İmalatları dahil. + 7.680mt si tünel (çift hat; 2x7.680=15.360mt tünel) + 9 Adet, toplam 817mt viyadük-köprü + Dizayn İşleri

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7047992816001499136

 



Bulgaristan'da Elin Pelin-Vakarel Demiryolu Projesini Cengiz İnşaat-Duygu Mühendislik Ortak Girişimi  Başarıyla Sürdürüyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı