Çermikler EVA Solar Film üretimine başlıyor

Çermikler EVA Solar Film üretimine başlıyor

Dergi: 1596       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/07/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Çermikler EVA Solar Film üretimine başlıyor



Çermikler, 2021 yılında başladığı uzun soluklu proje ve ARGE çalışmaları sonucunda Eylül 2022’de EVA Solar Film üretimine başlıyor. Yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olan projede artık son adıma gelindi. Türkiye’de bir ilk olan proje sonucunda Eylül 2022’de makineler çalışacak ve EVA Film üretimi başlayacak.

Eva solar film, yenilenebilir enerji alanında kullanılacak bir hammadde olması ve ülkemizde daha önce üretimi yapılmaması nedeniyle ithal girdi maliyetlerini azaltacak stratejik bir mamuldür.


Yeni Makineler, Yeni Çalışanlar, Yeni Bir Heyecan


Yerli EVA film üretimi, girdi maliyetlerini azaltacak, güneş paneli üreticilerine katkı sağlayacak, güneş paneli sektöründeki yerli ürün eksikliğini kapatarak sanayinin desteklenmesi ve güneş enerjisi sektörünün büyümesinde olumlu paya sahip olacak. Bununla birlikte, Çermikler istihdam sayısını artırarak milli ekonomiye olan katkısını bir üst seviyeye çıkartacak.


EVA Solar Film Nedir?


EVA film, solar hücre ile cam ve solar hücre ile backsheet (panelin arka kısmındaki örtü) arasında bir ince levha olarak kullanılır ve homojen PV (fotovoltaik) enkapsülant özelliği gösterir. Böylelikle PV modüllerin en hassas bölümlerinin performansını ve dayanıklılığını artırarak uzun süreli koruma sağlar. Bu özelliği sayesinde modülün dayanıklılığı ve üretim verimliliği artar.


Neden EVA Solar Film?


EVA solar film, üst seviye kavrama ve yapışma (enkapsülant) özelliği sayesinde PV modüllerin içerisine su ve mikro toz sızmasını önler, kirin önlenmesinde önemli rol oynar, darbe ve titreşimleri yumuşatarak solar hücreleri korur. Yüksek verimliliği, minimum bakım maliyetleri ve uzun ömürlülüğü nedenleriyle maksimum memnuniyet sağlar.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6954802593495687169

 



Çermikler EVA Solar Film üretimine başlıyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı