Türk İklimlendirme Sektörü Ticari İş Birlikleri için Global Arenada Çalışmalarını Sürdürüyor

Türk İklimlendirme Sektörü Ticari İş Birlikleri için Global Arenada Çalışmalarını Sürdürüyor

Dergi: 1690       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 20/05/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Türk İklimlendirme Sektörü Ticari İş Birlikleri için Global Arenada Çalışmalarını Sürdürüyor


Türkiye iklimlendirme sektörünün tek ve koordinatör ihracatçılar birliği olan İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), sektörü ileriye taşımak amacıyla ulusal ve uluslararası platformlarda çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda mayıs ayı içerisinde Suudi Arabistan Sektörel Ticaret Heyeti ve Avrupa Alım Heyeti programlarını gerçekleştiren İSİB, iklimlendirme sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi. Geniş katılımla gerçekleşen her iki etkinlikte de stratejik iş birlikleri için görüşmeler sağlandı.

 

Türk iklimlendirme sektörünün gücünü globale taşıyarak marka değerini artırma çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren İSİB, mayıs ayında Suudi Arabistan Sektörel Ticaret Heyeti ve Avrupa Alım Heyeti programlarını gerçekleştirdi. Suudi Arabistan’ın Cidde ve Riyad şehirlerinde düzenlenen Suudi Arabistan Sektörel Ticaret Heyeti’ne toplamda 106 Suudi firma ve Türkiye’den 19 firma katılım sağladı. Cidde’de 220, Riyad’da 290’ı aşkın iş görüşmesi gerçekleştirildi. İstanbul’da gerçekleşen Avrupa Alım Heyeti’ne ise 17 farklı Avrupa ülkesinden 38 temsilci ve Türkiye’den 80’i aşkın üye firma katıldı.

Suudi Arabistan’daki iklimlendirme pazarı beklenenden çok daha büyük

Suudi Arabistan ile ticari ilişkileri güçlendirme hedefiyle gerçekleştirilen Suudi Arabistan Sektörel Ticaret Heyeti programına İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Baştaş katıldı. Cidde’deki görüşmeler sırasında heyeti, T.C. Cidde Başkonsolosu Mustafa Ünal, T.C. Cidde Ticaret Ataşesi Oğuz Şahin ve Cidde Ticaret Odası yetkilisi Sultan Alhamed ziyaret etti. Riyad’daki görüşmelere de T.C. Riyad Büyükelçisi Prof. Dr. Emrullah İşler ve T.C. Riyad Ticaret Müşaviri Burak Balkanlıoğlu katılarak firmalarla görüştü.

Suudi Arabistan Sektörel Ticaret Heyeti etkinliğini değerlendiren İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal; “Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki potansiyel ticaret ilişkisi oldukça önemli. Trade Map kaynaklarına göre Türkiye’nin Suudi Arabistan’a 2023 yılı toplam ihracatı 2.62 milyar dolar iken sektör ihracatımız ise 96.81 milyon dolar olarak gerçekleşti. Suudi Arabistan’da iklimlendirme sektörü ithalatındaki payımız ise yüzde 1.37 olarak kayda geçti. Organizasyondaki görüşmeler sonucunda Suudi Arabistan’daki iklimlendirme pazarının öngörülenden çok daha büyük olduğunu gözlemledik. Katılımcı Türk firmalarımızla yapmış olduğumuz istişareler sonucunda önümüzdeki süreçte bu pazara farklı faaliyetler düzenleyerek pazarı yakından takip etme kararı aldık” dedi.

Hedef, Avrupa Birliği ülkelerine 2024 yılında 3.1 milyar dolar ihracat gerçekleştirmek

İSİB ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen Avrupa Alım Heyeti’ne 17 farklı Avrupa ülkesinden toplamda 38 sektör firması katıldı. Etkinlikte İSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Zeki Poyraz ve Yönetim Kurulu Üyesi Okan Murat Erenoğlu yer alırken Türkiye’den toplamda 80 üye firma katılım sağladı. Heyetin oldukça verimli geçtiğini dile getiren İSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Zeki Poyraz; “Sektör olarak en büyük iş ortağımız olan Avrupa Birliği üyesi ülkelerin önemli firmaları ile bir araya gelmek yeni iş fırsatları için çok verimli bir platform yarattı. Normal şartlarda, bir Türk firma yetkilisinin başka bir ülkede etkinlik olmaksızın bu sayıda yabancı firma ile görüşmesi hem çok zor hem de çok maliyetli. İSİB olarak hayata geçirdiğimiz bu heyet ile sektör temsilcilerimiz Türkiye’de çok sayıda yabancı firma ile görüşme ve ürünlerini tanıtma şansı yakaladı. Aynı zamanda firmaları Türkiye’ye getirerek hem iş görüşmeleri yaptık hem de ziyaretler gerçekleştirdik. Bu anlamda ülkemizin tanıtımını başarıyla devam ettirmiş olduk. Avrupa pazarı sunduğu avantajlarla bizim için büyük önem taşıyor. AB üyesi ülkeler ile Türkiye arasında Gümrük Birliği anlaşması mevcut olduğu için ürünlerimiz gümrük vergisi olmaksızın AB pazarına ulaşıyor. Ayrıca kur avantajı ürünlerimizin Avrupa nezdinde tercih edilirliğini artırıyor. Ürünlerimizin kalitesi de Avrupa pazarındaki rekabet gücümüzü perçinliyor. 2024 yılında ihracatımızın yüzde 50’sini Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu heyet ve yapacağımız diğer buluşmalarla aradaki köprüyü güçlendirmeyi, ihracatımızı artırmayı ve rekabet gücümüzü korumayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7198241710202580992

 



Türk İklimlendirme Sektörü Ticari İş Birlikleri için Global Arenada Çalışmalarını Sürdürüyor




Linkedin

ABB

hakan plastik


nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı

hydropower

EIF Konferansı