ENKA, Rusya'da Yüksek Teknolojili Çok Fonksiyonlu Tıp Kompleksi İnşatını Hızla Sürdürüyor

ENKA, Rusya'da Yüksek Teknolojili Çok Fonksiyonlu Tıp Kompleksi İnşatını Hızla Sürdürüyor

Dergi: 1600       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 15/08/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


ENKA, Rusya'da Yüksek Teknolojili Çok Fonksiyonlu Tıp Kompleksi İnşatını Hızla Sürdürüyor


 
ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ Rusya'da Yüksek Teknolojili Çok Fonksiyonlu Tıp Kompleksi inşaatı çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre;  proje kapsamında 6,5 milyon insan-saate ulaşılarak, yapılan çalışmalar sonucunda %44 oranında fiziki tamamlanma sağlandı . İnşai faaliyetleri 2.595 kişilik kadrosu ile son hızıyla devam eden Yüksek Teknolojili Çok Fonksiyonlu Tıp Kompleksi Projesi 2023 yılında hizmet vermeye başlayacak.

Modern sağlık teknolojilerine göre ENKA tarafından dizayn çalışmaları yapılan proje; ana hastane binası, onkoloji hastanesi, dizel jeneratör binası, oksijen istasyonu yapılarından oluşuyor. Ana hastane binası, toplam 112.000 m2 kapalı alandan oluşacak ve acil durumlar için bir adet helikopter pistine sahip olacak. Onkoloji hastane binası ise yaklaşık 15.000 m2 kapalı alandan oluşacak ve bünyesinde Proton terapi merkezini barındıracak. Dünya üzerinde sayılı sağlık merkezinde bulunan Proton tedavi yöntemiyle kanser ile mücadelede büyük bir güç kazanılmış olacak.

Yüksek Teknolojili Çok Fonksiyonlu Tıp Kompleksi Projesi, kanser tedavisi başta olmak üzere birçok tedavi ve tanı yöntemini bünyesinde barındıracak ve son teknoloji sistemleri ile sağlık hizmetlerinde büyük rol oynayacak.

 

İŞVEREN: LLC MMC SOGAZ Medical Technologies / Limited Liability Company “Constructiv”

KONTRAT KAPSAMINDAKİ İŞLER : Tasarım ve İnşaat

KONUM: St.Petersburg, Rusya Federasyonu


PROJE SÜRESİ: FAZ 1: Ekim 2019 – Haziran 2020 

FAZ 2: Ekim 2020 – Temmuz 2021

FAZ 3: Mayıs 2021 – Nisan 2023 
 
 
Proje'nin Tanımı: ENKA, 2019 yılında Rusya’nın St.Petersburg şehrinde Yüksek Teknolojili Çok Fonksiyonlu Tıp Kompleksi (HMMC) Projesi’nin tasarım ve inşaat işlerine başlamıştır.

Proje, Gazprom’un iştiraki olan SOGAZ Medicine Clinical Group tarafından yürütülmektedir. Projenin ilk aşaması için “LLC MMC SOGAZ Medical Technologies” adına “LLC Constructiv” ile bir sözleşme imzalanmıştır.

200.000 m²’den fazla alana sahip olan komplekste onkoloji merkezi, multi-disipliner klinik, rehabilitasyon ve spor hekimliği merkezi, eğitim kompleksi ve nükleer tıp merkezi yer alacaktır. Binaların arasında ise binaları birbirlerine bağlayan galeriler yer alacaktır.

Kompleks kendi ambulans trafo merkezi, poliklinik, acil servis, travma merkezi ve bir hastaneyi işletecek olup, yılda 20.000 hastaya tıbbi bakım sağlayacaktır. Dahası, modern teşhis ve tıbbi ekipmanlarla donanacak bu çok yönlü kompleksin ekipman seviyesinin, dünyanın önde gelen kliniklerinin standartlarının bile çok üstünde olması planlanmaktadır.
 
ENKA'nın Hizmetlerinin Kapsami:
 
FAZ 1: 31 Ekim 2019 tarihinde ENKA, Rusya’nın St.Petersburg şehrinde “MMC SOGAZ Medical Technologies”in yatırım projesi olan Yüksek Teknolojili Çok Fonksiyonlu Tıp Kompleksi (HMMC) inşaatının ilk aşamasını oluşturan “Mobilizasyon, Çit ve Kazı İşleri” için LLC “Constructiv” ile sözleşme imzalamıştır. Projenin mimari konsept tasarımı, uzmanlık için tasarım dokümantasyonu ve mühendislik araştırmaları da ENKA tarafından yürütülmektedir.

FAZ 2: 19 Ekim 2020 tarihinde aynı işveren ile Faz 1 sözleşmesine ek olarak Faz 2 sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme, 65.000 m³ B25 ve B30 beton, hidro-yalıtım ve betondaki MEP elemanlarının temin edilmesini ve montajını içermektedir. Ayrıca, binaların projelendirme çalışmaları da ENKA’nın kapsamındadır.

Sözleşmeye dahil olan binalar: 22.640 m² yeraltı otoparkı
±0.00 kotu altında 14.696 m² Çok Fonksiyonlu Sağlık Merkezi yapısal beton işleri
±0.00 kotu 6.383 m² Onkoloji Merkezi yapısal beton işleri


FAZ 3: 7 Mayıs 2021 tarihinde ENKA, Müşteri olarak LLC “Constructiv” ve Yatırımcı olarak JSC “SOGAZ” ile ayrı bir sözleşme imzalamıştır.

Üçüncü faz, 0+00 seviyesinin üzerinde Haberleşme Kollektörü, Oksijen İstasyonu, Dizel Yakıt Rezerv Deposu, Dağıtım Trafo Merkezi, Ulaşım Dezenfeksiyonu için Kapalı Alanı, Yeraltı Galerisi, helikopter pisti ve Yüzme Havuzunu içeren Çok Fonksiyonlu Tıp Kompleksi inşasından oluşmaktadır.

ENKA, tüm tasarım işleri, inşaat işleri, iç ince işler ve mimari işler, elektrik ve mekanik sistemlerden de sorumludur.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6964864984975597568

 



ENKA, Rusya'da Yüksek Teknolojili Çok Fonksiyonlu Tıp Kompleksi İnşatını Hızla Sürdürüyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower