ESKO Enerji, İngiliz IKAR Enerji'ye Öz Sermaye Ortağı Olarak Katılıyor

ESKO Enerji, İngiliz IKAR Enerji'ye Öz Sermaye Ortağı Olarak Katılıyor

Dergi: 1632       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 02/04/2023      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


ESKO Enerji, İngiliz IKAR Enerji'ye Öz Sermaye Ortağı Olarak Katılıyor


IKAR Holding Grup Başkanı ve CEO'su Mario Diel, IKAR Holding Grup Başkanı Sertan Ayçiçek ve ESKO Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Cem Ali Atılgan'ın huzurunda taraflar karşılıklı hissedarlık sözleşmesi imzaladı.

Cem Ali ATILGAN, Türkiye'de elektrik ticaretinde yasal izin alan ilk özel sektör kişisidir (2003) ve yerel ve uluslararası yatırımcılar için ülkede önde gelen birçok ticaret şirketi kurmuştur. Bugün ESKO Trading ve ESKO Energy Investments şirketlerinin sahibidir. ESKO şirketleri, ülkede birkaç megavatlık gaz yakıtlı ve Güneş enerjisi santralleri işletiyor ve aynı zamanda rekabetçi elektrik ticaretinden keyif alan çok çeşitli bir müşteri portföyüne hizmet veriyor. Alım-satım faaliyetlerine ek olarak şirket aynı zamanda yap-işlet-devret şeklinde kojenerasyon hizmetlerini yerel pazara sunan ilk şirketlerden biridir. Cem Ali Atılgan, piyasadaki en kıdemli ticaret yöneticisi ve girişimcidir.

Cem Ali ATILGAN, bugün, ESKO Energy Group Başkanı olarak mevcut sorumluluklarına ek olarak, Londra'daki IKAR Energy Group Limited'in yeni Başkanı olarak yeni bir görevi sürdürecek.

Enerji sektöründeki girişimci faaliyetlere odaklanan IKAR Enerji Grubu, danışmanlık, fiziki varlıklara yapılan yatırımlar ve ortak yatırımların yanı sıra dağıtım, üretim, ticaret ve EPC taahhütlerini kapsayacak çeşitlendirilmiş bir faaliyet portföyü oluşturmayı amaçlamaktadır.

IKAR Holdings, mevcut portföyü 40 şirketten oluşan çok katmanlı bir girişimci gruptur. Grup, çok çeşitli sektörlerdeki faaliyetleri kapsayan, üç operasyonel Holding olarak yapılandırılmış dikey bir yaklaşıma sahiptir:

IKAR Industries, enerji, spor, gayrimenkul, siber güvenlik, havacılık, savunma, hizmetler ve inşaat gibi olgunlaşmış sektörlere odaklanmaktadır. IKAR Global, medyadan teknolojiye, finanstan eğitime kadar uzanan etki faaliyetlerine odaklanmıştır ve şu anda kendi Üniversitesini kurma sürecindedir. Üçüncü holding olan Adelfi Ventures, yeni kurulan ve kurulu şirketlere odaklanıyor ve şimdiden sağlık teknolojisi, üretim, ticaret, telekomünikasyon ve diğerlerini kapsayan ondan fazla şirketten oluşan bir portföye sahip.

ESKO Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Cem Ali Atılgan, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, “IKAR Enerji ile güçlerimizi birleştireceğim için çok heyecanlıyım. Yeni ortaklık, IKAR'ın olağanüstü ağı, uluslararası deneyimi ve genel grubun tamamlayıcı gücü sayesinde bölgesel bir oyuncudan küresel bir oyuncuya dönüşmemizi sağlayacak. Avrupa pazarında birçok uluslararası oyuncu ile halihazırda temas halinde olan ESKO Enerji, yeni ortaklık sayesinde KİK bölgesi ve Afrika'daki erişimini artıracak ve önümüzdeki ay ve yıllarda bu pazarlara odaklanacaktır. dedi.

IKAR Holdings Londra'daki Grup Başkanı ve CEO'su Mario Diel “Atılgan Bey'i uzun yıllardır elektrik ticareti piyasasında başarılı bir girişimci olarak tanıyorum. Bilgi ve tecrübesi İKAR Enerji Grubu için önemli bir değer yaratacaktır. Genel grubumuz önemli ölçüde büyüyor ve enerji sektörü bizim için büyük önem taşıdığından, pazarda saygın bir oyuncu olmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte, bu yeni ortaklıkta ESKO Enerji ve Bay Atılgan ile aynı vizyonu paylaştığımız için heyecanlıyım” dedi.

IKAR Holdings Londra Grup Başkanı Sertan Ayçiçek, “Dikey ve çok çeşitli operasyonel yapılanmamız nedeniyle grubumuzun vizyonu ve operasyonel performansı uluslararası iş dünyasında oldukça benzersizdir. En büyük gücümüz, holdinglerimizde birleştirdiğimiz insan sermayesidir, çünkü üst yönetimin ve ortakların deneyimi, bilgisi, ağı ve çoklu kültürel ve uluslararası geçmişi, ortak olduğumuz herhangi bir şirkete kazandırdığımız inanılmaz varlıklardır. ESKO Enerji ve Sayın Atılgan, onlarca yıllık deneyimleri, entelektüel becerileri ve son olarak günümüz dünyasında işe nasıl yaklaşılacağına dair zihniyetleriyle bunu birçok düzeyde bizzat yansıtıyor. IKAR Enerji Grubu'nun yeni Başkanı Sn. Atılgan'ın da ortak olarak aramızda olmasından çok memnunum” dedi.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7048185791746850816

 

 



ESKO Enerji, İngiliz IKAR Enerji'ye Öz Sermaye Ortağı Olarak Katılıyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı