KoçSavunma’dan Mavi Sulara “Akıllı Temizlik”

KoçSavunma’dan Mavi Sulara “Akıllı Temizlik”

Dergi: 1599       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 12/08/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


KoçSavunma’dan Mavi Sulara “Akıllı Temizlik”


 

KoçSavunma Ar-Ge’sinin yenilikçi yaklaşımı ve “temiz denizler” hedefiyle geliştirilen Smartium Clean, akıllı teknolojisiyle kolay kullanım olanağı sunuyor. Denizlerdeki çöpü kolayca toplayabilen ürün hem uzaktan kumandalı hem de otonom çalışabiliyor. 

Smartium Clean teknolojik alt yapısı ile deniz temizliğinden sorumlu kurum ve kuruluşların operasyon süreçlerini hızlandırırken temizlik maliyet yükünü önemli ölçüde azaltıyor.

 

İSTANBUL - Savunma sanayii teknolojilerinde Türkiye’nin yenilikçi markası KoçSavunma (Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri AŞ), denizlerin temizliği için önemli bir inovasyona imza attı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; KoçSavunma’nın geliştirdiği Smartium Clean ürünü, denizlerdeki çöplerin etkisiyle artan ve müsilaj sorunu nedeniyle daha da görünür olan kirliliğe çözüm getirmeyi amaçlıyor. Ürün özellikle marina, koy, plaj, göl/gölet gibi alanlarda kullanılmak üzere geliştirildi. Fikir aşamasından itibaren Setur Marinas ile birlikte geliştirilen ve ilk olarak Türkiye genelindeki Setur Marinalarda hizmete sunulan Smartium Clean, yüzergezer çöplerin toplanmasını sağlayan akıllı teknolojisi ile dikkat çekiyor. Deniz temizliğinden sorumlu kurum ve kuruluşların operasyon süreçlerini hızlandıran ürün, temizlik maliyetlerini azaltan gelişmiş özellikler sunuyor. Biriken çöpleri uzaktan kumandalı ya da otonom olarak temizleyebilen Smartium Clean, ülkemizdeki bu amaç için tasarlanan ilk insansız su üstü aracı olarak öne çıkıyor.

 

“DENİZ SUYU TAHLİLİ” ÖZELLİĞİ ÇOK YAKINDA

Smartium Clean, amaca göre özelleştirilebilen yüzer bir platform olarak geliştirildi. Smartium teknolojisi, deniz ve göl gibi su alanlarına kolayca uyum sağlayabilecek şekilde donatıldı. Ürün, mevcut su yüzeyindeki atıkları toplama, temizleme özelliklerinin yanı sıra; önümüzdeki günlerde deniz suyu tahlili gibi farklı amaçlar için de kullanılabilecek. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre ilgili su alanlarında; su kalitesi izleme, akustik görüntüleme gibi çıkacak farklı ihtiyaçları karşılayacak, modüler gelişime açık mimarisi ile ihtiyaca özel çözümler sunacak.   

 

HEM TEKNOLOJİSİ HEM ENERJİSİ AKILLI 

Kendi bataryasıyla çalışan ve su alanlarına temiz enerjiyle ulaşan Smartium Clean, fosil yakıtların kullanılmadığı koruma altındaki temiz su alanları için de kolaylık sağlıyor. Ayrıca ürünün akıllı kamerası temizlik sırasında görsel destek sağlarken tüm operasyonun sorunsuzca yönetilebilmesine olanak sağlıyor. Özellikle temizlik operasyonunu yürüten kurum ya da kuruluşlar Smartium Clean’i sınırlı insan kaynağı ile verimli bir şekilde kullanabiliyor. Aracın kullanıcı dostu operatör paneli, tüm operasyonu bir kişinin yürütebileceği gelişmiş özellikleriyle minimum sürede en fazla çöpü toplamaya olanak veriyor.

 

TEMİZ VE GÜVENLİ DENİZLER İÇİN

Konu ile ilgili açıklama yapan KoçSavunma Yönetici Direktörü Mehmet Hakan Öktem, KoçSavunma’nın en yeni teknolojileri ürünleştirme konusunda güçlü Ar-Ge’siyle ülke ekonomisine katkıda bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “KoçSavunma olarak ‘temiz ve güvenli denizler’ hedefimizi Smartium Clean ile bir adım ileriye taşıyoruz. Yaratıcı ve yenilikçi özellikleriyle Smartium Clean, ilk etapta Türkiye genelindeki Setur marinalarında hizmete sunuldu. Ülke güvenliği ve savunma için ileri teknolojiler geliştiren KoçSavunma ekibimiz, Smartium Clean gibi inovasyon rasyosu yüksek ürünlerle bu amaca katkı vermeyi sürdürüyor. KoçSavunma, Smartium Clean ile savunma sanayinde kazandığı bilgi birikimini sivil alanlarda kullanırken robotik ve otonomi alanında da çalışmalarını derinleştirme fırsatı buluyor.”

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6963724824686833664

 

 



KoçSavunma’dan Mavi Sulara “Akıllı Temizlik”




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower