Macaristan'da Güney Buda Merkez Hastanesi'nin yapımı için ihaleye hazırlanılıyor

Macaristan'da Güney Buda Merkez Hastanesi'nin yapımı için ihaleye hazırlanılıyor

Dergi: 1538       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 11/05/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Macaristan'da Güney Buda Merkez Hastanesi'nin yapımı için ihaleye hazırlanılıyor


Macaristan'da Güney Buda Merkez Hastanesi'nin  Ruhsat planlarının pratik olarak tamamlandığı ve inşaat ruhsatı başvurusunun yakında yetkili makama sunulacağı öğrenildi.

Bu yatırım, hükümet tarafından ulusal ekonomi için bir öncelik olarak ilan edildiğinden, gerekli izinlerin daha kısa zamanda alınması bekleniyor. Daha sonra inşaat mühendisliği yüklenicisinin  önümüzdeki aylarda  seçilmesi bekleniyor.

Bina hem yeşil hem de akıllı olacak. Isıtma ve soğutma, radyatörler yerine neredeyse tamamen jeotermal ısı ve tavan üniteleri ile sağlanacaktır. Birçok yenilenebilir enerji kaynağı ve çözümü kullanılacak ve binanın işleyişi karmaşık BT sistemleri tarafından izlenecektir. Görsel-işitsel destek ve yapay zeka uygulamaları, hem gıda dağıtımını hem de ilaç dağıtımını ve çamaşır lojistiğini destekleyerek çalışmaya yardımcı olacak. Tüm bulgular, ilaçlar ve hastaların durumu dijital olarak takip edilecektir. Hastaların kendi tedavi belgelerine veya internete erişimini sağlayacağı için hem hastalar hem de personel sistemi kullanabilecektir. 

Macaristan Hükümeti, Güney Buda Merkez Hastanesi'nin (DBC) inşaatını Avrupa Birliği'nin İyileştirme ve Dayanıklılık Tesisi'nin (RRF) Macaristan kısmından finanse etmeye karar verdi. Ön hesaplamalara göre, toplam maliyet 330 milyar HUF olacak, bunun 300 milyar HUF'u yerinde inşaat ve tıbbi ekipman alımı için ve 30 milyar HUF nakliye ve kamu hizmeti geliştirme dahil ek yatırımlar içindir.

Teşhis, onkoloji tedavisi ve ameliyathanelerin görüntüleme kapasiteleri artırılacak ve yaralı veya hasta yetişkinler ve çocuklar, 24 saat acil bakım için ülkenin herhangi bir yerinden gelebilecek. Bu nedenle hastanede iki helikopter pisti olacak. 

Diğer Hastane Yatırımları:

Macaristan'ın sağlık geliştirme stratejisi, Budapeşte ve Pest İlçesinde dört merkezi hastanenin kurulmasını öngörüyor. Bunlardan yalnızca Güney Buda Merkez Hastanesi bir sıfırdan yatırım olarak gerçekleştirilecek. Diğer yatırımlar mevcut tesislerin genişletilmesi ve modernizasyonunu kapsıyor.

 



Macaristan'da  Güney Buda Merkez Hastanesi'nin yapımı için ihaleye hazırlanılıyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı